Hoppa till huvudinnehållet

Sponsorjägare i Valsarnas jakt på elitserien: ”Får räkna med fyra–fem miljoner”

Publicerad:
Valsarnas vann allsvenskan 2022, men ekonomin stoppade avancemang till elitserien. Några som försvunnit från guldlaget är Victor Palovaara och Adrian Bergqvist, båda till Solkatterna, och lagledarna Ronny Aronsson och Torbjörn Wikström. Tidigare sparkade Stewe Lennartsson är tillbaka.
Valsarnas vann allsvenskan 2022, men ekonomin stoppade avancemang till elitserien. Några som försvunnit från guldlaget är Victor Palovaara och Adrian Bergqvist, båda till Solkatterna, och lagledarna Ronny Aronsson och Torbjörn Wikström. Tidigare sparkade Stewe Lennartsson är tillbaka. Foto: Olle Persson

Valsarna siktar på att vinna speedwayallsvenskan igen och har anlitat en sponsorjägare för att kunna gå upp i elitserien 2024.

– Jag tänker att du får räkna med fyra–fem miljoner i budget, säger ordföranden Lasse Persson.

Lagkapten Lindbäck laddad: ”Ska göra allt jag kan”

Efter förra säsongens serie- och kvalseger tackade Hagforsklubben nej till platsen i högsta divisionen. Ekonomin fanns inte för att ta steget. Risken var för stor.

På torsdagen drar allsvenskan 2023 igång med match borta mot Griparna.

Går ni upp nu om ni lyckas?

– Det beror helt på ekonomin och vad vi får för sponsorer. Vi har fått hjälp av Magnus Björklund som ska hjälpa oss att få större sponsorer. Han är duktig och håller på med event så han har bra kontakter. Han jagar för fullt. Vi får se hur det löser sig under sommaren, säger Lasse Persson.

Beslutet tas alltså senare, om det blir aktuellt och miljonerna kommer in.

– Har man det på fötterna kan man gå upp och börja bygga ett lag därifrån. Nu har vi en helt ny styrelse och det känns också lite roligt och spännande. Vi räknar med att gå till slutspel i alla fall. Det känns som vi har ett bra lag.

Antonio Lindbäck är den stora stjärnan.

– Vi hoppas mycket på Jesse Mustonen också, och tror att Lasse Fredriksen ska visa framfötterna, för det började bli bra i fjol.

Valsarnas ordförande Lasse Persson.
Valsarnas ordförande Lasse Persson. Foto: Peter Bäcker

Lagledningen är ny. Ronny Aronsson och Torbjörn Wikström har fått lämna och Stewe Lennartsson, som sparkades för några år sedan, är tillbaka.

– Det var den gamla styrelsen som inte var riktigt nöjda med Torbjörn och Ronny.

Seger borde väl räcka?

– Den känslan hade jag också, säger Lasse Persson, som tillträdde i höstas.

Ett stort hot mot hela säsongen, där risken fanns att Valsarna inte kunde använda Tallhult, verkar vara undanröjt.

NWT skrev i februari om att en uppsägning av Valsarnas 30-åriga arrendeavtal hade kommit till Lantmäteriet, undertecknat av dåvarande ordföranden Marie Lind, som svor sig fri och gjorde polisanmälan för urkundsförfalskning.

– Från Tingsrätten är det klart att uppsägningen inte är godkänd. Vi har svart på vitt att arrendeavtalet gäller.

Ärendet är dock inte klart hos Lantmäteriet än.

Men det är inga problem med den här säsongen?

– Nej, absolut inte. Då ska det hända något otroligt konstigt. Vi har kontakt med advokater och de säger att vi kan använda anläggningen hur mycket vi vill. Det finaste vore om vi fick äga själva. Men jag tror de begärde två miljoner senast, det anser vi är alldeles för mycket. Den här säsongen kör vi precis som vanligt.

Målet är att vinna serien.

– Absolut. Slutspel ska vi till i alla fall, sedan vet man inte vad som händer.

Lasse Persson ser fram emot allsvenskan, och speciellt derbymatcherna mot Solkatterna från Karlstad.

– Blir det jämna matcher och vi kämpar om slutspel tror jag det blir mycket folk. Det ska bli en gôrrolig serie.

Polisanmälan och dödande av arrende i konflikten om Tallhult: ”Fick en chock”Vargarna följer Valsarna – tackar nej till elitserienValsarna har tackat nej till elitserien: ”Riskerar inte ekonomin”

Artikeltaggar

Antonio LindbäckJesse MustonenKarlstadLantmäterietPolisanmälanRonny AronssonSolkatternaSpeedwaySportStyrelserTallhult motorstadionUppsägningarValsarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.