Hoppa till huvudinnehållet

Nu är programmet klart för sommaren på Nöjesfabriken: "Mysigt och intimt"

Publicerad:
Titiyo, komikern Petrina Solange och Markoolio är några som uppträder på Innergården på Nöjesfabriken i sommar.
Titiyo, komikern Petrina Solange och Markoolio är några som uppträder på Innergården på Nöjesfabriken i sommar. Foto: TT

Under sommaren arrangeras en rad konserter på Innergården på Nöjesfabriken i Karlstad.

Det börjar med flera konserter med värmländsk anknytning och sedan följer återkommande favoriter som Titiyo och David Ritschard och debutanter som Hannes.

Snart öppnar Nöjesfabriken upp Innergården för en rad sommarkonserter.

– Det ska kännas mysigt och intimt, säger Olle Nilsson på Nöjesfabriken.

– Vi har inspirerats av hur det var på Café August när de körde konserter. Inramningen här är liknande den de hade även om publikkapaciteten är större.

Han uppskattar att sommarens konserter kan locka mellan 200 till 500 personer vid varje tillfälle.

– Det är viktigt att vi har en mysig stämning.

Först ut är det värmländska dansbandet Transfer och sedan följer ytterligare tre akter med lokal anknytning – Rob Coffinshaker, I'm Kingfisher och countrykvällen med Dakota Sea Riders och Bro Mesa.

– Det blir en kraftig värmländsk drabbning i början av sommaren, det var faktiskt mest en fin slump, konstaterar Olle Nilsson.

– Just att hitta en mix av stilar och artister är ett gissel, det handlar om se till vilka akter är ute och spelar och vilka datum finns tillgängliga. Men i år tycker jag vi har lyckats med bredden. Gamla godingar blandas med nytt.

Klara Keller gör sällskap med Les Big Byrd.
Klara Keller gör sällskap med Les Big Byrd. Foto: Pressbild

Les Big Byrd avslutar med Klara Keller

Bland sommarens programpunkter finns lekfarbrorn Markoolio till amerikanska singersongwritern Luke Elliot och stand up-kväll med Petrina Solange och Magnus Betnér.

– Vi hade såklart gärna haft en jämnare könsfördelning, men så ser inte bokningsmarknaden ut tyvärr.

Bland de som står på Innergårdens scen för första gången finns Hannes som haft stora framgångar med singeln "Stockholmsvy" som var nominerad till Årets låt på P3 Guldgalan 2022.

– Avslutar sommaren gör Les Big Byrd tillsammans med Klara Keller i slutet av augusti. Men om högtrycket håller i sig kan fler konserter tillkomma i september, avslutar Olle Nilsson.

Sommarens konserter på Innergården

16 juni Transfer, 29 juni Rob Coffinshaker, 30 juni I'm Kingfisher, 14 juli Dakota Sea Riders och Bro Mesa, 8 juli John Lindberg Trio, 21 juli Hannes, 20 juli Lars Demian och David Tallroth, 29 juli Deportees, 3 aug Comedy Carneval med Henrik Nyblom, Petrina Solange, Magnus Betnér och Nisse Hallberg, 4 aug Lastkaj 14, 5 aug Robert Johnson & Punchdrunks, 11 aug Markoolio, 12 aug David Ritschard, 18 aug Per Persson & Nya packet, 24 aug Titiyo och Sunnan, 25 aug Luke Elliot med band, 26 aug Les Big Byrd och Klara Keller

Artikeltaggar

ArtisterCafé AugustCountrymusikDavid RitschardDeporteesHiphopKändisarKarlstadKlara KellerKomikerKonserterLes Big ByrdMarkoolioMusikNöje/KulturNöjesfabrikenOlle NilssonPetrina SolangePopRockSkådespelareSveriges Radio P3TitiyoVisa

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.