Hoppa till huvudinnehållet

Minnesplats med tända ljus, gravlyktor och rosor – vänner hedrade den avlidne mannen

Publicerad:
Vänner till den avlidne mannen arrangerade en minnesplats på Drottninggatan i Karlstad. Foto: Oskar Sandström

Under måndagen meddelades det att mannen i 20-årsåldern avlidit till följd av sina skador efter slagsmålet i centrala Karlstad den gångna helgen.

Flera personer samlades vid brottsplatsen för att hedra mannen.

Under måndagskvällen samlades flera personer på Drottninggatan i centrala Karlstad för att hedra den avlidne mannen. Tillsammans skapade de en minnesplats med tända ljus, gravlyktor och rosor.

Det var natten mot söndag som ett slagsmål med flera personer startade i centrala Karlstad. Ett slagsmål som slutade med dödlig utgång. En man i 20-årsåldern fördes till IVA på Centralsjukhuset med livshotande skador i bröstkorgen. Under måndagen kom beskedet att mannens liv inte gått att rädda.

Man i 20-årsåldern har livshotande skador – polisen utreder mordförsök

Totalt greps och anhölls sju personer under natten mot söndag. Sex av dem misstänktes då för försök till mord samt en för grovt skyddande av brottsling. Efter detta har ytterligare en person misstänkts.

Mordutredningen fortsätter och igår var det fortsatt fem anhållna, då tre av de mordmisstänkta personerna inte frihetsberövats.

Åklagare Rebecca Hällgren vill inte säga om de misstänkta är män eller kvinnor, eller hur gamla de är. Samtliga är däremot kända av polisen sedan tidigare.

– Det pågår ett intensivt utredningsarbete och vi är ganska tidigt skede i detta så jag kan inte säga så mycket men vi kommer hålla flera förhör i dag och imorgon, säger hon.

Boende efter misstänkta mordet: Jag hörde höga skrik

Artikeltaggar

AnhållnaAvlidnaBrott, lag och rättDrottninggatanFörhörKarlstadMordet på DrottninggatanRebecca HällgrenSlagsmål

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.