Hoppa till huvudinnehållet

Larsson (S) vill att krogarna får stänga 03: ”Om folk är nöjda ska det fortsätta”

Publicerad:
”Om utvärderingen visar att det har varit uppskattat så fortsätter man väl med samma öppettider. Om det fungerar väl och folk är nöjda så ska det fortsätta.” säger Linda Larsson (S).
”Om utvärderingen visar att det har varit uppskattat så fortsätter man väl med samma öppettider. Om det fungerar väl och folk är nöjda så ska det fortsätta.” säger Linda Larsson (S). Foto: Nöjesfabriken

Karlstads krogar har fått nya öppettider.

Nu måste krogarna stänga 02.00 igen.

Men vilken tid som ska gälla i framtiden är oklart.

– De får gärna fortsätta att stänga 03, säger Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Nu är prövotiden med förlängda öppettider för Karlstads krogar över.

Under två år har kommunen tillåtit att krogarna stänger 03.00 istället för 02.00.

Men sista april löpte prövotiden ut.

Prövotiden är över – nu får Karlstads krogar nygamla öppettider

Som NWT tidigare har berättat ska kommunen nu utvärdera den här tiden – för att fatta ett beslut om framtidens öppettider.

Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande, är positiv till att låta krogarna fortsätta ha öppet till 03.

– Det verkar ha varit uppskattat och då får det gärna fortsätta, säger hon.

Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande, är positiv till att låta krogarna fortsätta ha öppet till 03.
Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande, är positiv till att låta krogarna fortsätta ha öppet till 03. Foto: Tommy Andersson

Arbetsmarknads- och socialnämnden ska ta ett beslut om öppettiderna nästa sammanträde den 17 maj.

– Jag tycker att det är fullt rimligt att nu utvärdera prövotiden, säger Linda Larsson.

Hon fortsätter:

– Nämnden får nu titta på den här utvärderingen som de har sagt och som jag förstår det är de beredda att fatta beslut på sammanträdet.

– Om utvärderingen visar att det har varit uppskattat så fortsätter man väl med samma öppettider. Om det fungerar väl och folk är nöjda så ska det fortsätta.

Ska krogen stänga 02 eller 03? Så tycker din krog: ”Är bara stök”

SD: ”Förläng prövotiden”

Under tisdagen skickade Sverigedemokraterna in ett politiskt initiativ till nämnden om att de önskar se en förlängd prövotid för krogarna.

”Mot bakgrund av att man för ett år sedan valde att förlänga dess prövotid med anledning av pandemin anser vi att det torde finnas skäl att mot samma grundläggande problematik vad avser omvärldsläget och den inflation som slår hårt mot flera branscher och inte minst krog- och restaurangnäringen. Vi vet idag att ett tufft ekonomiskt läge råder och denna branschen är inte undantag. Arbetsmarknads- och socialnämnden tog beslutet för ungefär ett år sedan att förlänga dess prövotid och mot den bakgrunden anser Sverigedemokraterna att så även bör göras nu.”

För att krogarna ska ha möjlighet att hålla öppet hela sommaren till 03.00 vill Sverigedemokraterna att prövotiden förlängs till sista september.

Artikeltaggar

KarlstadKommunstyrelsenKrogarLinda LarssonNöje/KulturPolitikSocialnämnderSverigedemokraterna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.