Lagkapten Lindbäck laddad: ”Ska göra allt jag kan”

Publicerad:
Antonio Lindbäck ska leda Valsarna till ännu en seger i allsvenskan. Foto: Olle Persson

Antonio Lindbäck är Valsarnas klarast lysande stjärna i år.

Som lagkapten ska han visa vägen på banan.

– Jag ska göra allt jag kan för att peppa laget så vi kommer så långt vi bara kan, säger han.

Ord

Enligt Antonio Lindbäck kan det gå lika bra som 2022.

– Vinst är ju det bästa man kan göra, men det är nytt år och nya förutsättningar. Jag tror vi kan överraska igen. Målsättning nummer ett är att komma till slutspel. Kommer vi bara dit kan allt hända, säger den 38-årige Brasilienfödde dalmasen, med 13 VM-säsonger, två guld i lag-VM, tre segrar i VM-serien samt ett SM-guld på meritlistan.

Han kom till Valsarna i slutet av förra säsongen och var en starkt bidragande orsak till att Hagforsklubben tog hem allsvenskan och även elitseriekvalet.

Lindbäck skrev på för fortsättning när säsongen knappt var slut.

Hur ser du på ansvaret som lagkapten?

– Det ska bli kul. Jag ser fram emot det och ska göra allt jag kan för att peppa laget så vi kommer så långt vi bara kan.

Som bekant har Antonio Lindbäck haft alkoholproblem och åkt fast för rattfylla fyra gånger, senast i februari 2022. I början av den här vintern avtjänade han en månads fängelsestraff med fotboja. Han har också genomgått ett tolvstegsprogram på ett behandlingshem. Förberedelserna för speedwaysäsongen har inte påverkats.

– Fysiskt mår jag hur bra som helst och mentalt mår jag också bra.

Lindbäck lämnade Masarna i elitserien på grund av klubbens dåliga ekonomi. Han åker nu för Rospiggarna i högsta serien, dessutom för Poznan i näst högsta polska ligan. Han har haft ett hektiskt schema ända fram till torsdagens premiär i allsvenskan, då Valsarna möter Griparna borta i Nyköping.

– Jag tror det kommer bli bra. Vi märker när väl säsongen startar vilket åkhumör pojkarna är på, men jag ser fram emot det och tror det kan bli ett roligt år.

Lindbäck har några nya lagkamrater.

– Det är ett par intressanta namn. Jag tror Bastian Borke kan imponera. Jag har haft lite koll på Bastian och han har startat riktigt bra. Och killen från Tyskland, Bachhuber.

Lindbäck tog täten i Valsarna även i fjol.
Lindbäck tog täten i Valsarna även i fjol. Foto: Olle Persson

Däremot har lagkamraten i Rospiggarna, Victor Palovaara, försvunnit till Solkatterna.

– Jag förstår honom mycket väl när hans hemmaklubb satsar. Men givetvis är det väldigt synd att vi förlorar honom. Vi stå på varsin sida i depån och ha lite kul och skratta ihop i stället. Jag hoppas det går bra för dem.

Han välkomnar tillskottet från Karlstad.

– Jag tycker det är kul om det är lite fler lag som kommer tillbaka. Svensk speedway behöver fler lag i ligorna. Det är i allsvenskan vi bygger upp våra svenska förare och de får chansen att köra där. Viktigt att det finns tillräckligt många lag så alla svenska förare kan få plats att köra.

Valsarna säkrade en plats i elitserien i höstas, men avstod avancemang.

– Jag tycker de gjorde rätt val att stanna kvar ett år till och bygga upp allt. Många lag hoppar upp och efter ett år går det käpprätt åt helvete. Jag hoppas att den dagen Valsarna går upp, då är de där för att stanna kvar.

Det blir väl ett dilemma för dig om du ska välja?

– Den saken får vi ta när den kommer.

Valsarna

Valsarnas trupp: Antonio Lindbäck (2,516), Aleks Lundquist (2,027), Steven Goret (2,0), Erik Bachhuber (2,0), Jesse Mustonen (1,973), Bastian Borke (1,455), Jonathan Ejnermark (1,069), Glenn Moi (1,100), Lasse Fredriksen (0,850), Isak Lundquist (0,500).

Lagen i allsvenskan: Solkatterna (Karlstad), Valsarna (Hagfors), Örnarna (Mariestad), Griparna (Nyköping), Gislaved, Njudungarna (Vetlanda), Vargarna (Norrköping).

Valsarnas matcher: Griparna–Valsarna 11 maj, Örnarna–Valsarna 25 maj, Valsarna–Vargarna 1 juni, Gislaved–Valsarna 8 juni, Njudungarna–Valsarna 15 juni, Valsarna–Njudungarna 29 juni, Valsarna–Solkatterna 12 juli, Solkatterna–Valsarna 13 juli, Vargarna–Valsarna 20 juli, Valsarna–Gislaved 21 juli, Valsarna–Örnarna 3 augusti, Valsarna–Griparna 17 augusti.

Valsarnas lag mot Griparna: 1) Jesse Mustonen, 2) Erik Bachhuber, 3) Lasse Fredriksen, 4) Steven Goret, 5) Antonio Lindbäck, 6) Jonathan Ejnermark.

Griparnas lag mot Valsarna: 1) Anton Karlsson, 2) Alexander Liljekvist, 3) Kenneth Hansen, 4) Nicolai Heiselberg, 5) Johannes Stark, 6) Ludvig Selvin, 7) Liam Olsson Andersson.

Lindbäck kör vidare: ”Längtar redan till nästa år”Valsarnas stjärna döms för grovt rattfylleri – får fotboja: ”Skönt göra klart”Lindbäck lämnar Masarna: ”Känns tungt”Antonio Lindbäck klar för RospiggarnaMustonen förlänger med Valsarna – namnen på två önskeförare till

Artikeltaggar

Antonio LindbäckBastian BorkeGislavedGriparnaNyköpingRospiggarnaSolkatternaSpeedwaySportTysklandValsarnaVargarnaVictor Palovaara

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare