Väsemârten utökar med hästar och bilar

Publicerad:
Väsemârten utökar med både ponnyridning och bilutställning. Arkivbild. Foto: Peter Bäcker

Väsemârten går mot strömmen och utökar årets marknad den 18 maj med ponnyridning och en bilutställning.

– Alla intäkter går till inköp av en hjärtstartare att sätta upp i Väse, berättar Sebastian Eliasson i styrelsen för det ideella byalaget Väse framtid som i år tagit över som arrangör.

Coronapandemin tvingade många marknader att lägga ner eller minska utbudet, men Väse byalag väljer att satsa och utökar årets marknad.

Runt 35 knallar, både lokala och utifrån, är föranmälda. Christinehamns ridklubb håller i ponnyridning och Red fox racing arrangerar en utställning med 50 bilar från hela Sverige, allt från A-traktorer till terrängfordon.

Brandkåren i Väse håller öppet för besökare under dagen och Föräldrakooperativet Räven arrangerar motionsloppet Rävenruset för barn upp till sex år.

– Under dagen kommer vi även ha lotterier och lite andra saker för att få ihop pengar till en hjärtstartare, berättar Sebastian Eliasson.

I dag finns det en hjärtstartare i Väse, den är placerad i sporthallen.

– Men den är ju inte öppen jämnt, säger Sebastian Eliasson.

Byalaget arbetar för utvecklingen av Väse landsbygd och samhälle.

– Får vi ihop till en ny hjärtstartare kommer den troligtvis att placeras vid idrottsplatsen, säger Sebastian Eliasson. Blir det pengar över kommer de gå till det fortsatta arbetet med att utveckla Väse.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilMarknaderVäse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare