Hoppa till huvudinnehållet

Omväxlande helg – dubbelseger och punkteringar för Kristoffersson motorsport

Publicerad:
Lördagen i Tierp blev en succé för Kristoffersson motorsport men på söndagen var inte marginalerna med teamet.
Lördagen i Tierp blev en succé för Kristoffersson motorsport men på söndagen var inte marginalerna med teamet. Foto: QNIGAN

Kristoffersson Motorsport kom tillbaka starkt i RallyX med en dubbelseger i under lördagen som inledde tävlingarna i Tierp.

Johan Kristoffersson vann före teamkompisen Ole Christian Veiby.

Det var bara en av flera värmländska vinster då även Lukas Andersson, Simon Olofsson och Elias Svensson slog till under helgen.

Efter den tunga säsongsstarten i Nysum, Danmark, var ordningen återställd i lördagens runda tre av RallyX i Tierp för Johan Kristofferssons del.

Han dominerade fullständigt under den första dagens tävlingar och tog hem samtliga starter: tre kvalrundor, semifinalen och finalen.

Vinsterna innebar han tog ledningen i totalställningen av RallyX för supercar.

Stallkompisen Ole Christian Veiby var tvåa efter Kristoffersson på lördagen.

Finalpunktering

Söndagen började i samma stil för Kristoffersson som åter var snabbast i samtliga tre kvalomgångar.

– Starterna var bra, farten var bra och jag tycker att jag själv också var riktigt på hugget och inte gjorde några misstag, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

När Ole Christian Veiby missade finalen med knapp marginal var det Johan ensam som fick försvara Kristoffersson Motorsports färger där i den fjärde rundan.

Med nio raka racesegrar i ryggen under Tierphelgen och ännu en perfekt start i finalen var det upplagt för seger nummer två, men en punktering satte stopp för den perfekta helgen.

I ledning fick Johan fick styra åt sidan och låta övriga förare göra upp om segern. Kevin Eriksson vann före Johans VM-teamkompis Gustav Bergström.

– Det var en del hålor och jag visste att det kunde hända. Kanske tog jag lite för mycket vinkel där. Under helgen var allt bra egentligen, utom punkteringen på slutet, analyserar Johan.

Lördagens prisutdelning där även Johans son Colin fick vara med.
Lördagens prisutdelning där även Johans son Colin fick vara med. Foto: QNIGAN

Teamchefen Tommy Kristoffersson kunde summera en betydligt bättre helg än den i Danmark.

– Ett tråkigt slut, men annars en bra helg. Våra förare var etta och tvåa när allt fungerade. Väldigt bra starter. De har vi fått bra ordning på.

Nästa omgång i RallyX går i Kouvola, Finland, sista helgen i maj, men där kan inte Kristoffersson motorsport delta eftersom det även är testhelg inför VM i Portugal.

I totalställningen leder Johan Kristoffersson på 104 poäng, en före Kevin Eriksson efter halva säsongen. Och eftersom man får räkna bort en dubbelhelg i sammandraget kan Kristoffersson köra om mästerskapstiteln i de två sista deltävlingarna.

För Johan gäller härnäst andra deltävlingen i Extreme E, i Skottland kommande helg. Därefter väntar VM i början av juni.

– Men det känns för avlägset än så länge. Först ska jag till Skottland, därefter vara hemma i en vecka. Sedan börjar jag fokusera på VM.

Talangen slog till på nytt

Det blev en framgångsrik värmländsk helg i Tierp.

Den 15-årige talangen Lukas Andersson skrällvann dubbelt vid premiären i Danmark i klassen supercar lites. Under söndagen slog han till på nytt när han vann närmst före JC Racetekniks Martin Enlund.

I den finalen slutade Simon Olofsson femma men dagen innan var det Simon som vann i klassen, återigen med Martin Enlund som tvåa.

I totalställningen i klassen leder Lukas Andersson på 103 poäng, vilket är tre fler än Simon Olofsson och ytterligare tio före Martin Enlund.

Under söndagen vann Elias Svensson i crosscar med god marginal före Ronalds Baldins från Lettland. En vinst som innebär att Elias ligger trea i totalställningen.

Artikeltaggar

JC RaceteknikJohan KristofferssonKristoffersson MotorsportLukas AnderssonMotorsportRallyXSimon OlofssonSportTommy Kristoffersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.