Hoppa till huvudinnehållet

Omslag till ostadigt väder i veckan – efter sol kommer regn

Publicerad:
Frostnätterna kommer att försvinna under veckan, det gör också att det blir gynnsammare förhållanden för vårblommorna. Foto: Janerik Henriksson/TT

Högtrycket kommer att ligga kvar över Värmland i inledningen av veckan och bjuda på sol och värme. Men på onsdag ökar molnigheten.

– Det blir omslag från stabilt högtrycksdominerat väderläge till mer ostadigt väderläge genom att ett lågtryck är på ingång västerifrån, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog SMHI.

Måndag och tisdag kommer att bjuda på mycket sol och temperaturer runt 15 grader och enligt Erik Höjgård-Olsen kan den sista frostnatten i Värmland för säsongen att inträffa natten mellan tisdag och onsdag.

På onsdag kommer lågtrycket in och molnigheten ökar, men det innebär inte någon dramatisk sänkning av temperaturerna.

– För med det här lågtrycket kommer också mildare luft, så vi får inte riktigt de här kontrasterna i temperaturen mellan natt och dag, därmed är det slut på frostnätter på ett tag, säger han.

”Ändå en del regn”

Natten mellan onsdag och torsdag passerar det ett regnområde över Värmland och regnandet kan fortsätta under torsdagsdygnet.

– Det är inga jättestora regnmängder, men det är ändå en del regn som passerar, säger Erik Höjgård-Olsen.

I samband med att regnet passerar blir det något svalare på torsdag och temperaturen kommer att ligga på 11 till 16 grader.

Omkring 15 grader varmt

På fredag blir det uppehåll och molnigt i större delen av Värmland, även om det kan dröja kvar rester av skurar från det regnområde som passerat. Temperaturen blir omkring 15 grader.

Helgen ser ut att bjuda på varierande väder.

– Det blir säkert en del sol, men säkert också moln och kanske någon skur, säger Erik Höjgård-Olsen.

Artikeltaggar

Erik Höjgård-OlsenMolnigtSMHISolVäderVärmlands länVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.