Hoppa till huvudinnehållet

Crusaders damer dominerade och vann stort: ”Klart det bättre laget”

Publicerad:
Svea Sköld skördade två ”td” och en interception när Karlstad tog en komfortabel tvåpoängare i hemmapremiären.
Svea Sköld skördade två ”td” och en interception när Karlstad tog en komfortabel tvåpoängare i hemmapremiären. Foto: Lisa Olaison

Crusaders damer har fått en fin en start på säsongen som lovar gott inför fortsättningen.

68–0 i hemmapremiären mot Västerås Roedeers i lördags var en kalasprestation med mersmak.

Carlstad Crusaders-Västerås Roedeers

Crusaders tränare Henrik Dahl kunde kosta på sig att mysa.

– Allt flöt på bra, vi hade kontroll tidigt och kunde börja orientera in folk. Det blev ändå en komfortabel resa utan skador och annat, säger tränaren Henrik Dahl.

Värmländskorna spann vidare på sitt välbeprövade framgångsrecept från tidigare år men hade höjt passningstempot ytterligare ett snäpp – till förödande effekt för gästerna.

– Vi kände väl ganska tidigt i matchen att vi var det klart bättre laget.

Bra start

Greta Munters inledde poängjakten för hemmalagets del med en touchdown samt att nyförvärvet från Örebro, Sara Lidner, lyckades springa in tilläggspoängen, gav laget en ledning med 8–0. Detta gjorde man senare om på nytt och därefter var poängfabriken i gång.

– Vi tog kommandot direkt, satte tonen med att vi är mer fysiska och snabbare. Vi gör oss öppna och vi håller våra bockar som vi ska, många spelare gör stora spel och Linda (Johansson) levererar bollarna som hon ska.

Före pausvilan gjorde Carlstad fyra TD:n och fick också med sig ett gäng tilläggspoäng vilket resulterade i halvtidsledningen med redan smått förkrossande 38–0.

Linda Johansson stod för en stark insats och sprang in totalt fyra poäng.
Linda Johansson stod för en stark insats och sprang in totalt fyra poäng. Foto: Lisa Olaison

– Faktum är att vi hade kunnat gjort ännu mer poäng även om poängen inte riktigt spelar någon roll. Det viktiga är att vi får svar på att det vi gör fungerar, säger Henrik Dahl.

På rätt plats

I andra halvleken kom gästerna in i spelet en smula, men försvarsspelet satt där det skulle då Västerås fick springa runt i defensiven. Och då Västerås kom till farligare lägen var försvaret på rätt plats.

– Det är den starten vi vill ha. Vi har börjat klicka offensivt, medan defense har fungerat bra hela tiden. Än så länge så har det handlat mer om att rätta till småsaker mer än att vi har hamnat i en situation som vi känner att vi har mycket att jobba på.

Som slutsiffrorna berättar så låg grunden till dominansen i hemmalagets starka försvarsspel. Det intygar också runningbacken Anna Hedström, som totalt noterades för 16 poäng och skötte uppgiften föredömligt.

– Vi gör det vi ska. Defense ger dem ingenting. Offense gör också rätt bra, men vi hade kunnat fånga fler bollar och gjort mer poäng, säger hon.

Ni verkar klara er rätt bra trots er tunna trupp?

– Vi fixar det, vi har fått vänja oss med från start. Det är klart att det är ett litet pussel så sett, men vi kör alltid för varandra och peppar varandra hela tiden.

Anna Hedström noterades för 16 poäng när Carlstad Crusaders nollade Västerås under lördagen.
Anna Hedström noterades för 16 poäng när Carlstad Crusaders nollade Västerås under lördagen. Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollAnna HedströmCarlstad CrusadersCarlstad Crusaders damSola ArenaVästerås Roedeers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.