Hoppa till huvudinnehållet

Badhuset öppnar först i höst - invigning som planerat

Publicerad:
Hällefors badhus invigs som planerat på lördag den 6 maj.
Hällefors badhus invigs som planerat på lördag den 6 maj. Foto: Hällefors kommun

Hällefors badhus invigs som planerat på lördag den 6 maj. Men öppningen av badhuset blir försenad och portarna för allmänheten slås upp först den 21 augusti.

Förhoppningen var att leveranserna av låsbara skåp till omklädningsrummen, samt kassa- och passersystemet, skulle hinna komma i tid. Men så blev det alltså inte. Därför togs beslutet att skjuta på öppningen av badhuset för allmänheten.

- Vi är jätteledsna för detta, vår vilja och ambition har varit att vi ville öppna i maj. Det här är ett stort projekt och en helt ny verksamhet. Men vi vill ge en bra service och det kan vi inte förrän vi har allt på plats. Så det blir öppning för allmänheten först efter sommaren, säger Håkan Bergström (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Han säger till FT att invigningen ändå hålls som planerat på lördag den 6 maj.

– Vi har planerat så mycket in i minsta detalj så det skulle kännas fel att ställa in. Vi kanske kommer att ha något sen också i höst istället, kanske att man kan vinna inträdesbiljetter. Vi behöver uppmärksamma det då också, säger han.

Festlig invigning

Under invigningen kommer Lena Rådström Baastad, landshövding i Örebro län, och Håkan Bergström (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, att invigningstala och klippa band.

Stora fönster släpper in mycket ljus i badhuset.
Stora fönster släpper in mycket ljus i badhuset. Foto: Hällefors kommun

Det blir även utdelning av kommunstyrelsens idrotts-, kultur- och ledarstipendier. Dessutom blir det sång av elever från Hällefors Kulturskola. På programmet står även visning av teknikrum och rundvandring i badhuset.

Sångerskan Charlotta Larsson sjunger tillsammans med Silverkören och Kyrkokören i Hällefors.

Vid fler tillfällen kommer Hallsbergs Artistic Swimming IF visa konstsim. Filipstads Simklubb har simuppvisning och visar även livräddning i stora bassängen.

Besökarna kommer att bjudas på kaffe och tårta så långt det räcker. Det finns en tipspromenad för vuxna och barn med fina priser.

Konstnären Marie Åhfeldt, som har gjort konstverken i badhuset, finns på plats och svarar på frågor.

Viss verksamhet

Provbad för elever och utvalda grupper kommer fortsatt att genomföras. Han framhåller att badhuset även kommer att kunna användas under exempelvis seniorveckan.

– Vi kan även beta av simskulden för särskilt niorna och skolor kan ha simundervisning. Det blir även simskola i sommar under två veckor för de som är 6-11 år gamla, säger han.

De försenade leveranserna ingick inte i själva produktionen av badhuset. Han tror inte att det kan bli någon ersättning från de berörda företagen för förseningen.

Håkan Bergström konstaterar också att badhuset skulle ha varit stängt under sommaren i vilket fall.

– Jag förstår att allmänheten är besvikna men vi vill kunna ge en bra service när vi öppnar.

Artikeltaggar

BadanläggningarFilipstads SimklubbHälleforsHallsbergInvigningarKommunstyrelsenLivräddningSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.