Hoppa till huvudinnehållet

Samuelsson klar för allsvenska nykomlingen: ”Det ska bli jäkligt kul”

Publicerad:
Tommy Samuelsson är klar för Nybro Vikings.
Tommy Samuelsson är klar för Nybro Vikings. Foto: JONAS LJUNGDAHL

Tommy Samuelsson har hittat ett nytt tränaruppdrag.

Nu är det klart att han tar över allsvenska nykomlingen Nybro Vikings.

– Det familjära som man pratar om i klubben tilltalar mig väldigt mycket, konstaterade Samuelsson under torsdagens presskonferens.

När NWT-sporten pratade med Tommy Samuelsson för ett par veckor sedan fanns inga konkreta förfrågningar att ta ställning till.

I samma mening medgav han dock att han kände sig långtifrån klar – och att han drivs av stark revanschlust efter sejouren i HV 71.

– Jag har sagt det förut också men man känner sig privilegierad som får jobba med det här. Passionen och glädjen som finns i den dagliga verksamheten, att få jobba med nästa generation, det är det som driver mig och det vill jag göra igen, sa Samuelsson då.

Nu är han alltså klar för Nybro Vikings.

Han presenterades vid en presskonferens under torsdagseftermiddagen.

– Jag har ett brinnande intresse för den sporten och det som Nybro presenterade för mig med deras ambitioner lockade. Vi vet om utmaningen men det ska bli jäkligt kul. Det familjära som man pratar om i klubben tilltalar mig väldigt mycket. Det ska bli jätteintressant att få vara en del av detta, konstaterade Samuelsson under presskonferensen.

Samuelsson har tidigare vunnit tre SM-guld som spelare i Färjestad och lika många i rollen som tränare i klubben. Han har även coachat Skellefteå och HV71 i SHL samt testat på utlandsäventyr som tränare för tyska Ingolstadt, österrikiska Vienna Capitals och schweiziska ZSC.

När Sverige vann OS-guld i Turin 2006 var han assisterande tränare till Bengt-Åke Gustafsson.

I allsvenska nykomlingen Nybro är man mycket belåtna med att Färjestadsikonen tackat ja:

– I Tommy får vi en stor trygghet för vårt a-lag. Vi är ödmjuka inför vår uppgift i hockeyallsvenskan men vi får en otrolig kompetens i Tommy och det ska bli väldigt spännande att jobba med honom. Han har ett jäkla stort driv och passion för hockey, sa sportchefen Rasmus Aro på presskonferensen.

Artikeltaggar

HV71IshockeyNybro VikingsSHLTommy Samuelsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.