Hoppa till huvudinnehållet

Smash Into Pieces med Per från Ekshärad i skottdrama i USA

Publicerad:
Smash Into Pieces befinner sig på turné i USA. Foto: Christine Olsson/TT

Under onsdagskvällen amerikansk tid befann sig det svenska bandet Smash Into Pieces med Per Bergquist från Ekshärad i USA och Atlanta för en konsert. Expressen skriver att bandet skulle just börja förbereda sin konsert när de uppmanades att söka skydd.

"Vi hade precis rullat in backstage när det kom folk springande till turnébussen och sa att vi inte borde komma ut eftersom det var en skjutning precis över gatan", berättade sångaren Chris Adam för tidningen.

Alldeles intill dödades en kvinna och ytterligare fyra personer skadades i en skjutning vid en vårdcentral. Senare greps gärningsmannen och Smash Into Pieces kunde efter flera timmar lämna stället där de tagit skydd. Efter en tid kunde gruppen genomföra konserten som var utsåld.

Smash Into Pieces kom trea i årets Melodifestival och befinner sig just nu på en omfattande turné i Nordamerika.

Artikeltaggar

BrottExpressenHagforsKändisarKonserterMusikNöje/KulturNordamerikaPer BergquistSmash Into PiecesTurnéUSAVårdcentraler

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.