Hoppa till huvudinnehållet

NWT Media utökar – köper tidning: ”Passar bra in i vår struktur”

Publicerad:
Skaraborgsbygden byter ägare den 1 juni 2023 när NWT Media tar över. Från vänster: Karin Dahlström, CFO NWT Gruppen AB, Mikael Rothsten, mediechef NWT Media, Leif Walterum, ordförande för Skaraborgsbygdens ekonomiska förening och Fredrik Andersson, tidnings- och redaktionschef för Skaraborgsbygden.
Skaraborgsbygden byter ägare den 1 juni 2023 när NWT Media tar över. Från vänster: Karin Dahlström, CFO NWT Gruppen AB, Mikael Rothsten, mediechef NWT Media, Leif Walterum, ordförande för Skaraborgsbygdens ekonomiska förening och Fredrik Andersson, tidnings- och redaktionschef för Skaraborgsbygden.

NWT Media och Skaraborgsbygdens ekonomiska förening har i dag kommit överens om att NWT Media ska köpa tidningen Skaraborgsbygden.

– I dag skriver vi ett nytt blad i Tidningen Skaraborgsbygdens historia. Genom att NWT Media förvärvar Skaraborgsbygden får tidningen tillgång till de resurser och kompetens som krävs i en bransch där förändringstakten är hög, säger Leif Walterum styrelseordförande i Tidningen Skaraborgsbygden och fortsätter:

– Med detta kommer tidningen kunna fortsätta att utvecklas som en tidning för hela Skaraborg. Tidningen Skaraborgsbygdens andelsägare var helt eniga när frågan om försäljning behandlades vid föreningsstämman den 26 april.

Skaraborgsbygden har sin redaktion i Skara, men tidningen vänder sig till hela Skaraborg. Tidningen kommer ut en gång i veckan och sajten uppdateras dagligen. Tidningen har en upplaga på 7 600 exemplar och en räckvidd på 22 000 personer.

– Köpet av Skaraborgsbygden känns mycket bra. Tidningen är mycket välskött och passar bra in i vår struktur i Skaraborg, där vi redan i dag ger ut fem tidningar i Lidköping, Skövde, Mariestad, Hjo och Götene, säger Victoria Svanberg, ordförande för NWT Media och arbetande vice ordförande i moderbolaget NWT Gruppen AB.

Mediebranschen befinner sig i en snabb förändring, där lokala aktörer i dag utmanas både av stora nationella och internationella företag.

– Vi kan tillföra teknik och resurser till Skaraborgsbygden, främst på det digitala området där NWT Media gör stora satsningar. Det finns även samordningsfördelar med övriga titlar i Skaraborg där vi sammantaget får en ännu starkare marknadsposition, säger Mikael Rothsten, mediechef för NWT Media.

Ägarskiftet planeras till den 1 juni 2023.

Skaraborgsbygden

• Skaraborgsbygden är en veckotidning som riktar sig till hela Skaraborg.

• Tidningens redaktion finns i Skara.

• Tidningen har en upplaga på 7 600 (TS 2022) och en räckvidd på 22 000 personer.

NWT Media

• NWT Media AB består av 15 lokala mediehus i Värmland, Skaraborg och Dalsland. NWT Media levererar lokal journalistik via sajter, appar, poddar och printprodukter.

• Följande titlar ingår i NWT Media: Nya Wermlands-Tidningen. Nya Kristinehamns-Posten, Karlskoga Tidning/Kuriren, Filipstads-Tidning, Värmlands Folkblad, Arvika Nyheter, Fryksdalsbygden, Provinstidningen Dalsland, Dalslänningen, Säffle-Tidningen, Skaraborgs Allehanda, Nya Lidköpings-Tidningen, Mariestads-Tidning, Götene Tidning och Hjo Tidning.

Artikeltaggar

LidköpingMikael RothstenNäringslivNWT Gruppen ABSkaraSkaraborgSkaraborgsbygdenTidningarVictoria SvanbergVillor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.