Hoppa till huvudinnehållet

Hockeylöftet efter succésäsongen: ”Förtjänar ett bra allsvenskt bud”

Publicerad:
Linus Skager, här i Växjös tröja, funderar över framtiden.
Linus Skager, här i Växjös tröja, funderar över framtiden. Foto: JONAS LJUNGDAHL

Han har karriärens bästa säsong ryggen.

Nu återstår det att se var Forshagaprodukten Linus Skager spelar hockey nästa säsong.

– Förhandlingsläget är ju rätt bra och jag tycker verkligen att jag förtjänar ett bra allsvenskt anbud, säger Skager.

Linus Skager använder sig inte av någon falsk blygsamhet hindra honom.

– Det kanske låter kaxigt, men säger vad jag tycker. Jag gjorde en jäkligt bra säsong.

Oh visst har han rätt i det.

Den 23-årige Forshagaprodukten har via Modo, Växjö och Karlskrona hamnat i hårdsatsande division 1-klubben Kalmar HC.

Den här säsongen har varit klang och jubel för Linus. Han vann poängligan i Hockeyettan södra och landade till slut på 47 poäng på 47 matcher.

– Jag har inte varit i närheten av en sån här säsong på seniornivå tidigare. Det känns som jag tagit ett steg till.

Kontraktet med Kalmar HC har gått ut.

Och frågan är vart Linus Skager tar vägen nu.

– Jag trivs jättebra i Kalmar, och de ville skriva nytt direkt. Men med tanke på att vi missade uppflyttning till allsvenskan med minsta möjliga marginal så behövde jag tagga ner lite, få lite distans och andas. Och jag kommer att vänta med att ta beslut.

Han kan bli kvar i Kalmar, men naturligtvis vill han också klättra på den egna karriärstegen.

– Jag har redan några alternativ att välja mellan. Mest förslag från andra division 1-klubbar men även något från utlandet. Förhandlingsläget är bra och jag tycker faktiskt att jag förtjänar ett bra bud från allsvenskan.

Artikeltaggar

Forshaga IF IshockeyHockeyettanIshockeyKalmarKalmar HCLinus SkagerSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.