Hoppa till huvudinnehållet

Behövde pengar men fonderna på banken gick inte att sälja

Publicerad:
Allt klappat och klart och bekräftelse att pengarna kommer på tisdag. Tisdagen kom - men inga pengar, skriver insändarskribenten.
Allt klappat och klart och bekräftelse att pengarna kommer på tisdag. Tisdagen kom - men inga pengar, skriver insändarskribenten. Foto: Janerik Henriksson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Man förlitar sig på banker, att de ska vara duktiga på sitt jobb. Att det inte ska ske något skumt eller dumt med ens pengar.

Fonder kommer och fonder går. När ens fond går upp och man blir överlycklig, överlycklig att det ÄNTLIGEN sker något positivt. Att man äntligen kan betala av det där lånet som tynger ens axlar.

Fonden man sålde för att få in lite pengar. Banken man ringde och satt i telefonkö närmare två timmar. För att höra att allt är godkänt. Får höra GRATTIS till din vinst, kom bara ihåg att det är vinstskatt på nästa deklaration.

Man får alltså godkänt från banken samt godkänt i Swedbank-appen. Allt klappat och klart och bekräftelse att pengarna kommer på tisdag. Tisdagen kom - men inga pengar. Banken kontaktad, men: "Nej, nej, den försäljningen har vi annullerat". Man frågar varför, men får otrevliga svar. ”Du måste väl själv förstå att en fond ej kan gå upp så mycket?”

Men vadå, förstå, det jag förstår är att jag ringde och fick godkänt att allt såg bra ut. Ringde specifikt för att se att inga tekniska problem skulle strula.

Nu är man är ledsen, förtvivlad och arg. Arg på banken, banken som lät detta ske. Lät mig tro att jag skulle få mina pengar. Ack och ve för teknologin, var det bättre förr?

Celine Hell

Artikeltaggar

BankerEkonomiFonder