Hoppa till huvudinnehållet

Unga kulturskapare med framtidsplaner belönas

Publicerad:
Ville Danielsson Kihlström, Cornelia Berger och Ester Magnusson är ungdomsstipendiaterna som får 5000 var.
Ville Danielsson Kihlström, Cornelia Berger och Ester Magnusson är ungdomsstipendiaterna som får 5000 var.

Tre unga kulturskapare delar på föreningen Värmländsk kulturs ungdomsstipendium: dansaren Cornelia Berger, konststuderande Ester Magnusson och musikteaterstudenten Ville Danielsson Kihlström.

De tre Karlstadsborna får 5000 kronor var i stipendium från Värmländsk kulturs ungdomsfond, instiftad till Johan Backlunds minne.

Cornelia Berger, 23, är dansare och aktiv i ett danskompani som hon vill utveckla med fokus på stilen dancehall, och ska resa till Jamaica för att lära sig mer om kulturen kring den.

Ester Magnusson, 20, studerar sedan i höstas på Idun Lovéns konstskola i Huddinge. Hon har redan ställt ut i Värmland: på en höstsalong arrangerad av Värmlands konstförening.

Ville Danielsson Kihlström, 19, är en återkommande medverkande på Värmlandsteatern och har även setts på Wermland opera, Säffleoperan och i Cabarys nyårsrevy. Nu går han sista terminen på musiklinjen på Sundsta-Älvkullegymnasiet, och har inför hösten sökt till flera högre utbildningar med inriktning på musikteater.

Stipendierna överlämnades vid föreningens årsmöte på onsdagskvällen.

Artikeltaggar

CabaryIdun LovénKarlstadKonstKurserNöje/KulturSäffleoperanSkola och utbildningStipendierSundsta-ÄlvkullegymnasietUtbildningVärmlands länVärmländsk KulturVärmlandsteaternWermlandsoperan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.