Hoppa till huvudinnehållet

Hörde kraftig smäll – fick sin bil demolerad av rattfyllerist

Publicerad:
En man i 55-årsåldern dömdes till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri. Foto: Helena Karlsson

Den 21 augusti 2022 inträffade en trafikolycka i Åmotfors. Detta efter att en alkoholpåverkad förare kört rakt in i en parkerad bil.

Föraren, en man i 55-årsåldern, döms nu till tre månaders fängelse.

En man var hemma när han hörde en kraftig smäll utifrån. Han fick sedan ett samtal från sin granne som sa åt honom att gå ut titta. Då såg han hur hans parkerade bil hade blivit påkörd, fått stora skador och helt flyttats.

När den alkoholpåverkade föraren försökte köra där ifrån blev han uppmanad att gå ur bilen, vilket han gjorde och sen försvann från platsen till fots. Den misstänktes bil stod sedan kvar på gatan i flera dagar.

I förhör har mannen som orsakade trafikolyckan erkänt att han var alkoholpåverkad och att han kört in i en bil. Han berättade att han körde bil och var på väg hem och att det inte var meningen att köra på någon bil.

Efter provtagning kunde mängden alkohol i mannens blod uppmätas till 2,3 promille.

Kostnaderna för att reparera den påkörda bilen skulle uppgå till 120 000 kronor, vilket var mer än bilens värde. Istället fick målsägaren ersättning från försäkringsbolaget motsvarande bilens värde.

Upprepade förseelser

Vid ett annat tillfälle, tre dagar tidigare, ertappades samme man rattonykter på samma gata. Han hade då 2,01 promille i blodet, när han enligt egen utsago ska ha kört hem efter att ha druckit öl på en restaurang.

På grund av återfall i likartad brottslighet döms mannen till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Artikeltaggar

AlkoholÅmotforsBrott, lag och rättFängelseRattfylleriTrafikolyckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.