Hoppa till huvudinnehållet

Bandyprofil köper jättevilla med anknytning till drottning Silvias pappa

Publicerad:
Jättevillan i Solbacken i Råda är såld till en bandyprofil. Foto: Husfoto

Herrgårdsliknande 13-rumsvillan i Råda som drottning Silvias far hade tillgång till när han jobbade på Uddeholmsbolaget är nu såld.

Köpare är bandyprofilen Anders ”Blomman” Blomkvist och hans familj från Oxelösund som flyttar in permanent.

– Vi tittade runt litegrann och Råda tyckte vi såg fint och pittoreskt ut. Det verkar vara en levande bygd även om det är en liten ort, det tycker jag är mysigt och charmigt, säger han.

Jättevillan i Solbacken i Råda på nära 500 kvadrat har under många år använts som fritidshus. Sedan i december har den legat ute till försäljning för 2 750 000 kronor.

Men nu kommer fastigheten få nytt liv när Anders ”Blomman” Blomkvist och hans sambo Ulrika Rosenstierna köpt fastigheten för strax under utgångsbudet. Inflyttning sker under sommaren. Här kommer två av Ulrikas tre döttrar på 12 år och 14 år också att bo.

– Jag har vuxna barn själv, så det blir ju perfekt när de kommer upp med sina familjer, så då finns det gott om utrymme för dem när de hälsar på, säger Anders.

Ulrika Rosenstierna  och Anders ”Blomman” Blomkvist från Oxelösund har köpt jättevillan i Råda.
Ulrika Rosenstierna och Anders ”Blomman” Blomkvist från Oxelösund har köpt jättevillan i Råda. Foto: Privat

Bandymålvakt

Ulrika har redan ordnat jobb på järnverket Uddeholm i Hagfors. Anders kommer att söka jobb.

– Jag har haft jobb på SSAB i Oxelösund inom olika produktionsavsnitt, det är ingen panik än för mig med jobb, men jag kommer naturligtvis behöva söka någonting framöver, säger Anders.

Anders som också kallas ”Blomman” har ett stort hjärta för bandy. Han har varit bandymålvakt i elitserien i 11 år .

– De sista åren har jag varit involverad i min moderklubb Falu BS Bandy som ledare och mental coach. Det är bara 15 mil mellan Råda och Falun, så det blir lite närmare för mig än tidigare.

Anders känner väl till Viking bandy i Hagfors.

– Vem vet, man kanske får involvera sig där framöver.

Värmländsk anknytning

Han har också ett stort hjärta för Värmland och känner att han genom flytten till Råda också återvänder till sina rötter.

– Jag har mina barndomsår i Ransäter hos min farmor och farfar och har också en skogsfastighet i Bada öster om Torsby. Det var det som gjorde att vi ville dra oss uppåt Värmland.

Nu ser familjen fram emot att få flytta in.

– Värmland är en fantastisk vacker bygd. Det är en jättefin fastighet och vi tycker om att hålla på att pula och dona, det ska bli jättespännande.

Det finns  stora sällskapsytor i jättevillan.
Det finns stora sällskapsytor i jättevillan. Foto: Husfoto

”Bra för bygden”

De vill ta hand om fastighetens kulturhistoria.

– Om man får tag i originalritningarna för fastigheten vore det kanske intressant att komma tillbaka till ursprunget invändigt och även i trädgården, det skulle vara kul, säger Anders.

Mäklaren Martin Backlundh, Fastighetsbyrån Sunne är den som haft uppdraget att sälja fastigheten.

– Det är jätteroligt att det blev Anders och Ulrika som köpte, det känns bra. De kommer göra något bra där. Det här blir också bra för bygden och Hagfors kommun att det blir en familj som flyttar in permanent och att inte huset blir sommarboende igen, säger han.

Jättevilla till salu – med anknytning till drottning Silvias pappa

Artikeltaggar

BandyBostad och byggenFalu BSFastigheterFastighetsbyrån SunneHagfors kommunMäklareMänskligtMartin BacklundhOxelösundRådaRansäterSSABTorsby kommunVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.