Hoppa till huvudinnehållet

”Järnmannens” längtan till Spanien får vänta: ”Vi njuter en sommar till vid Knon”

Publicerad:
Anders "Järnmannen" Olsson, 57 år, längtar till värmen – men en sommar till blir det vid Knon i Hagfors. Foto: Åsa Eneljung

Parasimmaren Anders ”Järnmannen” Olsson blir kvar ett tag till på drömstället vid sjön Knon i Hagfors. Han och frun Annika väntar med att byta det mot en lägenhet i Spanien.

– Men kommer någon med rätt bud nu så blir det Spanien tidigare.

I början av året skrev Anders Olsson, 57, på Facebook att drömstället vid Knon skulle bli till salu. Anledningen: Att kroppen inte längre orkar.

Som flerfaldig guldmedaljör i Paralympiska spelen och känd för flera fysiska prestationer har han lyckats komma tillbaka efter jobbiga operationer. Men efter senaste axeloperationen har han konstant ont, som NWT skrev i januari.

Eftersom han behöver ha det varmt så rusade dessutom elräkningen i höjden.

Hur går det, har ni sålt ”drömstället”?

– Där är jag nu så det har vi inte. Vi har inte lagt ut det än faktiskt så det blir nog en säsong till här. Om inte någon kommer och vill ha det till rätt pris – annars får det vara kvar, säger Anders Olsson.

Det är tre hus på gården som ska hållas i ordning och axlarna värker och armarna känns kraftlösa.

– Det är så jävligt att hela tiden fråga folk om hjälp. Men det huset som var i sämst skick är i ordning och bäst nu. Så det är ingen panik och vi kan njuta av det i sommar. Jag har även en träningsbod här nu så jag kan hålla igång, annars blir jag knäpp.

Renoverade huset vid Knon i vintras.
Renoverade huset vid Knon i vintras. Foto: Privat

Så hur långt fram är planerna på en lägenhet i Spanien?

– Det blir absolut en lägenhet i Spanien när det här är sålt, det är ett måste. Jag behöver värmen och komma ifrån den här kylan. Det är så jobbigt att jag blir så kall och allt blir blött.

Har ni redan spanat in något?

– Nej då blir jag så sugen så jag måste veta att jag kan slå till först.

Artikeltaggar

Anders OlssonBostad och byggenFacebookFastigheterHagforsKnonSpanien

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.