Hoppa till huvudinnehållet

Skulle ta in medicin från utlandet – döms för narkotikasmuggling

Publicerad:
Arvikabon fastnade i Arlandatullen med narkotiska preparat. Nu döms han. Genrebild som inte har något med händelsen att göra.
Arvikabon fastnade i Arlandatullen med narkotiska preparat. Nu döms han. Genrebild som inte har något med händelsen att göra. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Narkotikasmuggling och rattfylleri.

Två västvärmlänningar fick sin respektive dom under tisdagen.

Det var i januari 2022 som mannen, skriven i Arvika kommun, fastnade i tullen på Arlanda flygplats. Med sig från utlandet hade han nämligen tabletter som är narkotikaklassade i Sverige. Tabletter som enligt domen inte heller var anmälda för tullbehandling, vilket är ett krav.

Mannen i har i förhör uppgett att preparaten, som ska verka ångestdämpande och lugnande respektive smärtlindrande, tas i medicinskt syfte – men döms nu för narkotikasmuggling vid Värmlands tingsrätt.

Han döms villkorligt och till 40 dagsböter på sammantaget 2 000 kronor.

En man i Arvika kommun dömdes på tisdagen för den rattfylla han gjorde sig skyldig i slutet av februari i år. Också han döms till till 40 dagsböter. I detta fall på totalt 20 800 kronor.

Artikeltaggar

Arlanda flygplatsArvika kommunBrott, lag och rättDagsböterVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.