Hoppa till huvudinnehållet

Big Hill Lodge är inte sålt än: ”Det måste kännas rätt”

Publicerad:
Reporter Filip Kowalski
Filip Kowalski
filip.kowalski@filipstadstidning.se
Calle Stjernlöf ser fram mot att få välkomna gästerna till Big Hill Logde även i fortsättningen, samtidigt finns viljan fortfarande kvar att sälja måltidsdestinationen.
Calle Stjernlöf ser fram mot att få välkomna gästerna till Big Hill Logde även i fortsättningen, samtidigt finns viljan fortfarande kvar att sälja måltidsdestinationen. Foto: Privat

I slutet på januari berättade Filipstadsambassadören Calle Stjernlöf att han hade valt att lägga ut måltidsdestinationen Big Hill Logde i Filipstad till försäljning.

Ambitionen att sälja finns kvar, men än är ingen affär klar.

– Jag kommer inte att sälja om det inte känns rätt. Det måste vara rätt köpare som tar över, för jag vill ju att någon utvecklar stället och tar det till nästa steg, säger han.

Calle Stjernlöf ser fram mot en sommar på Storhöjden där han och personalen ska få välkomna många gäster till Big Hill Lodge.

Han hade hoppats på att en köpare skulle ha tagit över restaurangen till sommarsäsongen, men så ser det i nuläget inte ut att bli. Därför har han också ställt in sig på att driva vidare måltidsdestinationen tills han vet någonting annat.

Calle Stjernlöf säljer Big Hill Lodge – det vill han göra nu: ”Sluta på topp”Big Hill Lodge väcker köparnas intresse: ”Det viktigaste är att det känns rätt”

Under den senaste tiden har han märkt att alltfler kunder uttrycker en tro på att Big Hill Lodge redan skulle vara sålt, men han vill vara tydlig med att så inte är fallet.

– Nej, jag har inte sålt. Man blir lite frustrerad och lite förvånad över att folk tror det. Om man inte vet någonting säkert skulle jag vara jättetacksam om man inte sprider att det är sålt, för det finns folk som kommer upp till Storhöjden och folk som jag träffar på stan som säger ”vad tråkigt att du har sålt”. Och då svarar jag ”jag har inte sålt, vem säger det?” varpå de svarar ”jo, men det har vi hört”. Så det är viktigt för mig att det kommer ut rätt, att Big Hill Logde är till salu, men inte att det är sålt, säger Calle Stjernlöf.

Det är skillnad på ”ska sälja” och ”är sålt”.

– Det är jättestor skillnad. Jag kommer att köra i sommar precis som vanligt. Vi håller på att sätta planeringen i detta nu med personal och allt annat. Jag ser fram mot det och jag tror på att det kommer att bli en fantastisk sommar. Sen får vi se om det här blir den sista sommaren, tidigast i höst tror jag att någon kommer att ta över.

Artikeltaggar

Big Hill LodgeCalle StjernlöfEkonomiFastigheterFilipstadFörsäljningNäringslivRestaurangerStorhöjden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.