Hoppa till huvudinnehållet

Världens mest ambitiösa korplag kan finnas i Karlstad: ”Kul när man får leva ut”

Publicerad:
PMFK står för Pensionsmyndighetens Fotbollsklubb och består av både myndighetspersonal i Karlstad och bekanta till dessa. När korpfotbollen drar igång säsongen är PMFK en av nykomlingarna.
PMFK står för Pensionsmyndighetens Fotbollsklubb och består av både myndighetspersonal i Karlstad och bekanta till dessa. När korpfotbollen drar igång säsongen är PMFK en av nykomlingarna. Foto: Privat

De har spelarpresentationer som ger intrycket av en förening på betydligt högre nivå, och kommer till spel med såväl klubbemblem som matchtröjor.

Möt PMFK, världens kanske mest ambitiösa och seriösa korplag i fotboll.

I alla fall vid en första anblick.

Daniel Broström skrattar gott när han får höra att någon tipsat tidningen om PMFK – Pensionsmyndigheten FK.

När korpfotbollen startar i Karlstad på måndag, är PMFK ett av de nya lagen. De har byggt upp hajpen kring premiären på sitt instagramkonto, där de jobbar stenhårt med lockande instastories och högklassiga spelarpresentationer.

– Tanken var att ta något som inte är på en professionell nivå och lite lekmannamässigt försöka göra något kul av det, säger Broström som är med i laget och som lagt både en och jättemånga timmar på klubbens sociala medier-konto.

Berätta, vilka är ni!

– Vi är ett lag som dragits ihop inför säsongen, det är blandad kompott kan man säga. De flesta av oss jobbar på Pensionsmyndigheten. Vi har elva spelare och en tränare, som är skadad och som var tänkt att vara spelare också.

Ni känns ju oerhört seriösa när man kollar på era sociala medier.

Daniel skrattar.

– Ja, men vi är ute i sista minuten med allt egentligen. Vi får det att se seriöst ut, men vi anmälde laget dagen innan anmälningstiden gick ut. Vi kom på att vi skulle vara med rätt sent, men jag tänkte att man inte bara kan komma dit och dra på sig en väst, jag ville få det lite mer avancerat än andra lag.

En idé föddes att ta fram en logga till laget, spelarna lade ihop lite pengar för att fixa matchtröjor.

– Förhoppningsvis kan vi ha dem på måndag, men de har inte kommit än så vi går i väntans tider där, skrattar Daniel.

Och så har vi ju som sagt PMFK:s instagramkonto.

– Vi var först inne på att ha en liten hemsida, men det kan vara kul med rörligt material och spelarinfo. Jag har alltid haft ett intresse för layout, så det är kul när man får leva ut.

Premiäromgången

PMFK är ett av de nya lagen i årets korpserie. Wictor Gullström, som är bollsportansvarig i Korpen Karlstad, berättar om årets upplägg.

– Vi kommer bara att köra nu under våren. Lagen möter varandra först, och delas sedan upp i en mindre serie. Finalen är den 22 juni.

Han fortsätter:

– Premiäromgången spelas på måndag och vi håller till på Skutberget som vanligt med matcher måndagar och torsdagar.

Premiäromgången

Samtliga matcher spelas på Skutberget, Karlstad måndag 1 maj.

17.45 CGI-FCZ

18.30 PMFK-Tingvallagatan 11

19.15 SBS Student-Grus i dojan

20.00 Div 3 forever-FC Tåfjutt

Artikeltaggar

FotbollKorpenPensionsmyndighetenSkutberget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.