Hoppa till huvudinnehållet

Fullt utvecklad brand i byggnad på camping: ”Byggnaden är totalförstörd”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Herman Rydeberg

Huvudbyggnaden på Forshagaforsens camping eldhärjades svårt natten till söndag.

Det var 01.20 på lördagsnatten som räddningstjänsten fick rycka ut med fyra stationer till platsen.

Det brann då för fullt i huvudbyggnaden. Lågor slog ut genom byggnadens tak och fönster och det fanns en risk för att branden skulle sprida sig till de andra byggnaderna på området.

I huvudbyggnaden fanns bland annat reception och kiosk som var helt övertänd. Sportfiskarnas regionkontor ska också legat i byggnaden.

– Den kommer troligtvis få brinna ner. Sedan finns det en vinkelbyggnad på cirka 20 kvadratmeter med lite toaletter, kök och solceller på taket nära. Det är den man försöker rädda och förhindra spridning till, sa SOS Alarms teamledare under natten.

Enheter från räddningstjänsten i Forshaga, Karlstad och Deje och Molkom fanns på plats för att bekämpa elden.

– Vi är också på plats där. Det börjar med att ett larmbolag får in att flera sektioner larmar i byggnaden 01.15. När väktarna kommer fram står den i lågor, konstaterade Ola Olsson, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen.

Vid 05.00-tiden meddelade räddningstjänsten att de börjat få kontroll på branden. De arbetade då fortsatt med att släcka och förhindra spridningen.

Räddningstjänsten kunde runt 06.00 börja avveckla insatsen, men hade fram till dess kvar samtliga enheter på plats.

Ingen person har kommit till skada i samband med branden.

– Byggnaden är totalförstörd och man kommer att skriva en anmälan om mordbrand. Man har fått flytta en familj som skulle bo i en stuga på campingen så de har fått bo någon annan stans i natt, säger Ola Olsson på polisen.

Vid 8-tiden på söndag morgon pågick fortfarande släckningsarbetet och räddningstjänsten byter ut sin personal som jobbat hela natten.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättDejeForshagaKarlstadOla OlssonOlyckor och katastroferSOS Alarm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.