Hoppa till huvudinnehållet

Korac om duellen med Edvardsen: ”För mig var det ett solklart rött kort”

Publicerad:
Seid Korac blev liggandes i femte minuten efter att ha fått en hand i ansiktet av Victor Edvardsen.
Seid Korac blev liggandes i femte minuten efter att ha fått en hand i ansiktet av Victor Edvardsen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Seid Korac hade en match i matchen mot Victor Edvardsen när Degerfors besegrade Djurgården.

– Jag var i hans huvud direkt. För mig var det ett solklart rött kort, säger han om situationen i femte minuten.

Degerfors nye försvarsgeneral Seid Korac var hjärtligt öppen kring sin spelstil redan när han presenterades i vintras.

– Som jag har sagt är jag en väldigt ful försvarare. Jag tror inte att han var redo för det mentalt. Med en–två aktioner direkt visade jag honom att jag inte skulle låta honom spela i dag. Jag visade det och han tappade kontrollen.

Korac och Edvardsen gick bredvid varandra tiotalet meter in på Degerfors planhalva.

De diskuterade, Korac gestikulerade mot sidlinjen och situationen slutade med att Edvardsen satte upp en hand i Koracs ansikte. Korac la sig ner och tog sig för ansiktet.

– Jag var i hans huvud direkt. Han kände smärta och jag visste det. För mig var det ett solklart rött kort. Bollen var på andra sidan och han slog mig i ansiktet.

Fick du ont?

– Han slog mig i ögat, men inget allvarligt, inget allvarligt.

Victor Edvardsen klarade sig, till Koracs besvikelse, med gult kort och hade en helt annan syn på situationen.

– Springer man och håller på och inte vill spela fotboll och sparkar på fötter och gör tjuvtryckare så får man tåla en liten puttning. Det är bara att kolla vad han gör på Bernhardsson (Alexander, i Elfsborg). Nu är han skadad och jag vet inte hur länge han är borta. Man kan undra om han är på planen för att spela fotboll eller rugby, säger Edvardsen till Sportbladet.

Korac fick det citatet återberättat för sig i mixade zonen efter matchen – om han är på planen för att spela fotboll eller rugby.

– Jag har mina tre poäng, det spelar ingen roll vad han säger. Han kan vara nöjd med sina 60 minuter.

Edvardsen var nära att ge Djurgården ledningen med 2–1 med en nick sex minuter innan han byttes ut. Sondre Rossbach klev fram med en stark reflexräddning.

– Det är okej, det är fotboll. Jag är inte arg på honom eller något, säger Korac efter segern.

Seid Korac och Victor Edvardsen var inte bästa vänner under matchen.
Seid Korac och Victor Edvardsen var inte bästa vänner under matchen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Degerfors saknade både Sebastian Ohlsson och Gustav Granath i matchen.

Seid Korac ledde en helt ny trebackslinje – och gjorde det med den äran. Degerfors släppte, enligt den officiella matchstatistiken, endast till sex avslut trots ett stort spelmässigt övertag för Djurgården (7–6).

– Vi har inte haft mycket tid att träna ihop. Karim hade inte ens spelat på den positionen tidigare. Självklart är det svårt, men vi gjorde det bra, säger Korac.

– Vi hade en plan och utförde den till 100 procent. Dom hade inte många chanser. Dom gjorde ett mål som han aldrig kommer att göra om. Vi kan vara nöjda med vår insats. Vi spelade riktigt bra och kämpade.

Degerfors–Djurgården 2–1 (1–1)

Målen: 1–0 Dijan Vukojevic (25), 1–1 Besard Sabovic (41), 2–1 självmål (77).Varningar, Degerfors: Oscar Wallin, Joe Gyau.Publik: 5050.Degerfors (3–4–3): Sondre Rossbach – Oscar Wallin (Sean Sabetkar 69), Seid Korac, Abdelkarim Mammar Chaouche – Elyas Bouzaiene, Rasmus Örqvist (Erik Lindell 88), Christos Gravius, Joe Gyau – Peter Gwargis (Justin Salmon 64), Dijan Vukojevic, Diego Campos (Fortune Bassey 64).

Fick Stora Valla att koka – byttes därefter ut: ”Mår lite halvkonstigt just nu”Stort Degerforsjubel – besegrade Djurgården hemma för tredje säsongen i radDegerfors vann mot Djurgården – så var matchen minut för minutLagens supportrar laddade upp tillsammans: ”Det här är kanon – fantastiskt”

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrDjurgårdens IF FotbollFotbollStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.