Hoppa till huvudinnehållet

Carlstad Crusaders krossade AIK: ”Supernöjd”

Publicerad:
Crusaders med Linda Johansson premiärvann med 50–0 borta mot AIK.
Crusaders med Linda Johansson premiärvann med 50–0 borta mot AIK. Foto: Håkan Strandman

Carlstad Crusaders bjöd på premiärkross borta mot AIK och vann med 50–0.

– Jag är supernöjd och jättestolt över hela laget, säger Crusaders quarterback och offensiva koordinator Linda Johansson.

De styr både på och utanför planen: ”Kul att testa något nytt”

Carlstad Crusaders damlag har fem raka SM-guld och i dag startade en ny säsong i den svenska högstaligan division 1 och Karlstadsgänget premiärspelade borta mot nykomlingen AIK. På Bergshamra IP var det i halvtid 36–0 till gästerna från Värmland och Crusaders vann till slut med 50–0. En bra premiär, helt enkelt.

– Absolut. Vi får verkligen vara nöjda med tanke på att det var en tuff bortamatch mot ett AIK som är tippade högt upp, säger Crusaders Linda Johansson som alltså utöver quarterback även är coach i form av offensiv koordinator den här säsongen:

– Vi hade väl en lite knackig första drive men sedan gjorde vi det bra helt enkelt. Många av våra spelare var väldigt duktiga i dag.

Nytt motstånd

Det var alltså en premiär mot ett nystartat AIK-lag.

– Det var deras första seriematch så vi gick in i matchen helt i blindo. Vi hade ingen aning om hur AIK skulle spela varken offensivt eller defensivt även om vi känner till vissa av deras spelare, konstaterar Johansson:

– Vi är en liten trupp men vi har många rutinerade spelare som är duktiga på att anpassa sig efter situationen. Vårt defense stängde ner totalt i dag och i offense hade vi en lite knackig första drive men efter det började det rulla på och alla på offense gjorde det kanonbra.

– Det blev verkligen stora siffror och en premiärmatch är man alltid lite nervös inför. Det är alltid lite rostigt. Men vi var verkligen konsekventa även om det var vissa moment i matchen där det inte funkade 100 procent. Men vi stressade inte upp oss i onödan utan fortsatte att jobba.

”Väldigt trygg i rollen”

Linda Johansson som varit med vid samtliga fem raka Crusaders-guld kör nu alltså dubbla roller.

– Det var min första match som spelande offensiv koordinator och jag fick ett helt fantastiskt stöd från laget. Det var jättekul och jag kände mig väldigt trygg i rollen tack vare att alla tjejer var så himla härliga och peppande. Dom gjorde det lätt för mig genom att dom gjorde det väldigt bra. Jag är supernöjd och jättestolt över hela laget. Defense stängde ner totalt som sagt och var grymma. Vi gjorde det riktigt bra i dag.

”Ett eller två nummer större”

En väldigt bra tränarpremiär blev det för Henrik Dahl som är ny huvudansvarig coach i Carlstad Crusaders.

– Det är alltid ovisst när man går in i säsongens första seriematch och man inte vet vad motståndarna kan eller gör. Samtidigt har det känts väldigt bra på våra träningar under veckan inför. Vi har känt att saker funnits på plats och det har varit ett lugn, vi har haft koll på läget, säger Dahl och fortsätter sammanfatta matchen:

– Ganska tidigt i matchen blev det ganska tydligt att vi i dag var ett eller två nummer större än AIK både i anfall och försvar. Det var en riktigt bra start av oss.

Crusaders brittiska om bröllop och svåra skadan: ”Drog av alla ligamenten”

Artikeltaggar

AIKAmerikansk fotbollBergshamra IPCarlstad Crusaders damLinda JohanssonPremiärer

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.