Hoppa till huvudinnehållet

Tvingades att stryka jättetalangen – vann på V75 ändå

Publicerad:
Här vinner Magnus Jakobsson V75-1 i Örebro med Comes With Age. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Inte oväntat höll sig de värmländska kuskarna väl framme när V75 kördes i Örebro.

Trots att Magnus Jakobsson strök Always a Pleasure vann han han V75-lopp liksom Björn Goop.

I det sista försöket till Paralympiatravet blev det hemmaseger genom Chapuy och Åke Lindblom.

På förhand var tanken att Magnus Jakobsson skulle ha en prima segerchans på V75 med egentränade Always a Pleasure, men han tvingades att stryka det femåriga löftet som har sex vinster på nio starter.

Men trots den strykningen blev det en V75-vinst för Jakobsson då han slog till med Stefan P Pettersson-tränade Comes With Age i den första avdelningen.

Från spår två bakom startbilen över kort distans var det full laddning för spets som gällde och när man höll ut The Baron i spetskampen var mycket vunnet och segern blev enkel.

– Det var bra förutsättningar på förhand så jag laddade det som gick. När vi höll ledningen kändes det riktigt bra och hästen var pigg och fin hela vägen. Jag tycker att Comes With Age är effektivast över kort distans när han får löpa på, sa Jakobsson.

Och han informerade om läget med Always a Pleasure.

– Det är inget allvarligt. Han fick en hovspricka i veckan och när han kände av den lite på ett hårdare underlag ville jag inte chansa och starta utan vi väntar tills det är läkt.

Tidigt initiativ

Det blev värmländsk kuskseger även i den andra avdelningen. När favoriten Jackpot galopperade bort sig in i den första kurvan tog Björn Goop ett tidigt initiativ med andrahandsfavoriten Working Class Hero, som tränas av Jörgen Westholm.

Efter ett drygt halvvarv tog Working Class Hero över ledningen och segern blev väldigt enkel.

– När jag såg att favoriten galopperade försökte jag roffa åt mig ledningen och det var en fördel att det lyckades. Jag hade en stark häst och banan var krävande så det passade bra, sa Goop.

Han vann även det sista loppet, utanför V75, med egentränade Estrella Briliante.

Och än mer krävande skulle underlaget bli för efter V75-2 drog det in en stormby som försenade starten till det sista Paralympiatravsförsöket.

Segerbild efter att hemmahästen Chapuy vunnit det sista försöket till Paralympiatravet på Åby kommande lördag.
Segerbild efter att hemmahästen Chapuy vunnit det sista försöket till Paralympiatravet på Åby kommande lördag. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Den kladdiga banan var ingen fördel för hemmahoppet Chapuy men Åke Lindbloms häst tog som vanligt hand om ledningen och vann närmast före Night Brodde.

– Underbart, han är fantastisk hästen. Han accepterar underlaget och att loppet blev blev försenat. Vi prickade perfekt bakom startbilen och sedan fick vi bestämma en bit. Han kändes bra hela vägen, sa Åke Lindblom.

Imponerande svepning

Omgången avslutades med långloppet Orebro Int’l med 400 000 kronor till vinnaren.

Här blev det en uppvisning av Versace Face och Örjan Kihlström. Från fjärde par utvändigt gick Kihlström ut i tredjespår drygt 1 100 meter från mål och efter en imponerande svepning på den sista långsidan blev segern säker före Ferrari Sisu.

– Han kändes jättefin i årsdebuten senast och han hade flyttat fram formen lite till den här starten. Vi kom iväg bra och fick fin position men konkurrenterna bakifrån attackerade tidigt. Då fick jag ge mig iväg och att vi kunde komma ner på innerspår innan den sista kurvan var tacksamt, sa Kihlström.

Versace Face tränas av Daniel Redén.

Många spetsvinster

Spetspositionen var guld värd i Örebro den här lördagen.

Förutom de tre inledande V75-vinnarna travade även Hipster K. och Hipster Am, som liksom Comes With Age tränas av Stefan P Pettersson, i den positionen.

Det var även nära att Glamorous Rain vann från ledningen, men den sista biten fick hon ge sig mot en smygkörd Iceland Falls.

Artikeltaggar

Åke LindblomBjörn GoopMagnus JakobssonÖrebroÖrjan KihlströmTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.