Hoppa till huvudinnehållet

Mer än en seger på spel – så tänker Crusaders inför cuppremiären

Publicerad:
Här är en bild från ett tidigare möte mellan Carlstad Crusaders och Eidsvoll. Lagen möts på lördag i Scandinavian Cup på Sola Arena i Karlstad.
Här är en bild från ett tidigare möte mellan Carlstad Crusaders och Eidsvoll. Lagen möts på lördag i Scandinavian Cup på Sola Arena i Karlstad. Foto: Tommy Andersson

Carlstad Crusaders har kanske inte fått den start de önskat på säsongen.

Förlust i premiäromgången och nu chans till revansch – denna gång i välgörenhetsmatch och en potentiell publikfest.

Carlstad Crusaders siktar på dubbla rekord i ny välgörenhetsmatch

På lördagen är det dags för Carlstad Crusaders att ta emot norska Eidsvoll 1814´s på Sola Arena. Det kommer bjudas på en match där det inte bara är idrotten som står i centrum.

I samarbete med välgörenhetsorganisationen Ajabaja Cancer så hoppas Carlstad Crusaders på storpublik.

– Det är alltid kul att kunna göra projekt med välgörenhet, säger en av Crusaders ledare Christian Forsman och fortsätter:

– Cancer är i grund och botten något som har någon sorts påverkan på alla människors liv på ett eller annat sätt. Antingen är det en närstående, vänner eller en själv som drabbas, så jag tycker att det är ett bra och viktigt ändamål.

Som NWT tidigare skrivit kommer man som åskådare till lördagens cuppremiär bidra till välgörenhetsorganisationen genom att titta på matchen.

Insamlingen är utformad utifrån en så kallad enkronasmatch, vilket innebär att det är fritt inträde där ett antal sponsorer bidrar för varje person som kommer.

– Kan publiksiffran närma sig 1500 så vore det jätteroligt. Jag hoppas att folk kommer ner och tittar på matchen, även de som kanske inte har så stor insyn i sporten. Om inte annat så gör de det för en god sak, säger Christian Forsman.

"En premiärmatch är en premiärmatch”

Säsongen har inte startat på bästa vis för Carlstad Crusaders. Efter en förlust i säsongens första seriematch hoppas nu Christian Forsman att laget ska kunna studsa tillbaka.

– Vi har ett väldigt ungt lag och så gjorde vi misstag. Man kan se det där på olika sätt men en premiärmatch är en premiärmatch. Fokus denna vecka har varit att justera mycket i vårt eget spel för att hitta den balansen vi vill ha.

Christian Forsman fortsätter:

– Det hade betytt jättemycket att vinna. Som sagt så har vi ett ungt lag och ska man bygga något långsiktigt så behöver vi även bygga upp självförtroendet och det gör man enklast genom att spela bra men framförallt vinna.

För den som inte kan se matchen på plats går det att se cuppremiären här på NWT:s sajt. Länk till sändningen hittar du här nedanför.

Nils Ochaeta Westberg

Carlstad Crusaders-Eidsvoll 1814’s

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad CrusadersChristian ForsmanEidsvoll 1814sInsamlingarKarlstadSola ArenaSportVälgörenhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.