Hoppa till huvudinnehållet

Klart att Elie lämnar Färjestad för Linköping: ”Känns väldigt bra”

Publicerad:
Färjestads Remi Elie lämnar Färjestad. Foto: FREDRIK KARLSSON

Nu har fredagens rykte blivit sanning.

NHL-meriterade kanadensaren Remi Elie lämnar Färjestad för Linköping.

– Det känns väldigt bra, säger Elie.

28-åringen från Ontario gjorde succé som center i Färjestad gångna säsongen. Men nu är han alltså förlorad. Linköping meddelar att Elie har tecknat ett tvåårskontrakt med klubben.

– Det känns väldigt bra att få skriva nytt kontrakt i Sverige och med Linköping. Jag ser verkligen framemot att få representera klubben kommande säsonger och att få träffa alla i och kring klubben. Jag har redan fått meddelanden från folk i Linköping som välkomnar mig, vilket jag verkligen uppskattar, säger Remi Elie i ett pressmeddelande.

Han siktar högt i sin nya klubb.

– Det ultimata målet är att vinna SM-guld med Linköping. Jag är väldigt hoppfull om att vi kan nå det målet och jag längtar att få sätta igång nere på isen. Jag vill bidra med mitt spel så mycket det bara går och se till att vi lyckas nå våra mål.

Färjestads tidigare sportchef Peter Jakobsson har nu det jobbet i Linköping.
Färjestads tidigare sportchef Peter Jakobsson har nu det jobbet i Linköping. Foto: PETER HOLGERSSON

Elie är SHL-lagets tredje nyförvärv. Sportchef Peter Jakobsson, tidigare i Färjestad, är mycket nöjd.

– Remi Elie är den tvåvägscenter som vi har varit tydliga med att vi sökt. Han är en kraftfull center som är fysiskt stark, har bra avslut och bra skridskoåkning. Just hans fysiska spel kommer ge oss en ingrediens i vårt spel som jag tycker att vi har saknat. Han har under sin tid i Färjestad visat att han kan vara en bidragande faktor i SHL och det betyder såklart mycket att han har en säsong med spel på stor rink i sig, som vi dessutom tycker att han behärskar på ett föredömligt sätt. Erfarenheten han har med sig från NHL kommer också ge en ytterligare tyngd in i truppen. Vi tycker såklart att det är jättespännande att Remi Elie valt just oss och är otroligt glada över denna signering, säger Jakobsson.

Elie har hittills gjort större delen av sin hockeykarriär i Nordamerika, i bland annat OHL, AHL och NHL. På NHL-nivå har han spelat totalt 107 matcher för Dallas, Buffalo och Tampa, gjort 22 poäng och haft 28 utvisningsminuter.

Han gjorde 38 matcher för Färjestad i SHL, noterades för 19 poäng, 22 utvisningsminuter och +5 i plus-minus-statistiken.

Efter att ha varit aktuell för flera klubbar i Sverige samt övriga Europa föll valet alltså på Linköping.

Linköping är på väg att sno Färjestads kanadensiske toppcenterFBK:s stjärnforward klar för konkurrenten

Artikeltaggar

AHLFärjestad BK HerrIshockeyLinköpingNHLNordamerikaNyförvärvOntarioRemi ElieSHLSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.