Hoppa till huvudinnehållet

Fylleslag i Värmland – fullt upp för polisen under lönehelgen

Publicerad:
Det har varit en stökig natt för polisen.
Det har varit en stökig natt för polisen. Foto: Johan Nilsson/TT

Det blev en stökig fredagskväll för Polisen Bergslagen. Över sjuhundra ärenden med fylla, misshandel, trafikbrott och hög musik.

Flera personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, samtidigt som polisen fått ta hand om samtal om bilister som spelar hög musik på olämpliga ställen.

I Karlstad blev det även böter för kissnödiga människor på Kasernhöjden som urinerat offentligt, vilket räknas som förargelseväckande beteende.

– Det har varit att göra i natt, med ungefär sjuhundra ärenden i hela regionen. Mycket är kopplat till fylla. Det är en lönehelg med extra allt, säger Sophia Jiglind, polisens presstalesperson.

Sophia Jiglind, presstalersperson på Polisregion Bergslagen.
Sophia Jiglind, presstalersperson på Polisregion Bergslagen. Foto: LARS HEDELIN

Det är heller ingen särskild åldersgrupp som sticker ut som varit extra aktiv.

– Nej, det har varit folk i alla åldrar.

Grums, 22.29

En A-traktor blev påkörd av en bilist. Ingen person skadades, men föraren i personbilen fick böter för att inte ha hållit avstånd till A-traktorn.

Arvika, 22.47

En bilförare i 25-årsåldern fick böter för att ha kört mot rött vid ett tågspår i Arvika centrum.

Arvika, 23.21

Drograttfylleri och ringa narkotikabrott för eget bruk blev anmälan för en bilförare i 20-årsåldern som stoppades i Högvalta för kontroll.

Hagfors, 23.47

En polispatrull skickades till Hagfors då en man misshandlat en kvinna han hade en relation med. Mannen misstänks för ringa misshandel och olaga hot.

Kil, 00.42.

Tre förare av a-traktorer och en personbil får böter då de kört alldeles för fort på vägar i Kils kommun som är avstängda för biltrafik på natten.

Artikeltaggar

A-traktorArvikaBöterBrott, lag och rättDrograttfylleriHagforsKarlstadMisshandelNarkotikabrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.