Hoppa till huvudinnehållet

Byggbolag vill satsa mer i Kristinehamn – planerar för bostäder bakom teatern

Publicerad:
En illustration över hur trevåningshuset på Tvillingarna kan komma att se ut.
En illustration över hur trevåningshuset på Tvillingarna kan komma att se ut. Foto: Chilid group

Chilid group som har tre byggprojekt på gång bakom Statt har ett bygge till i planerna. Det är tomten där det gamla elverket stod som ska bebyggas.

– Men vi får se när det blir av med tanke på det läge som råder just nu, säger vd Henric Aronsson.

Chilid group fick upp ögonen för tomten i kvarteret Tvillingarna i höstas och började fundera. Det resulterade i att man lämnade in ett förslag till kommunen.

– De gillade vad de såg och vi fick en direktanvisning, säger Henric Aronsson.

Han berättar att Chilid har försökt efterlikna det gamla elverket i byggstilen i formspråket, men med modern byggteknik och materiel. Huset ska vara klimatsmart och utnyttja solenergi.

Enligt den första skissen de har tagit fram kommer trevåningshuset att innehålla 18 bostadsrätter, från 1,5 rum till fyra rum. Men det kan också bli 16 lägenheter.

– Vi håller fortfarande på och filar på ritningarna, säger Henric Aronsson.

På Chilids hemsida står det att lägenheterna ska vara klara för inflyttning 2025, men Henric Aronsson tror att det är en lite för optimistisk uppskattning:

– Idén är bra och läget är bra, men med tanke på hur det ekonomiska läget ser ut nu med räntor och så vidare är det nog inte läge att starta projektet riktigt än.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostadsrätterByggprojektKristinehamnLägenheterSolenergi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.