Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen kör vidare i BIK: ”Jag älskar Bofors – trivs kanonbra”

Publicerad:
29-årige forwarden Viktor Lennartsson har förlängt sitt kontrakt med BIK Karlskoga.
29-årige forwarden Viktor Lennartsson har förlängt sitt kontrakt med BIK Karlskoga. Foto: AXEL BOBERG

BIK Karlskoga har förlängt kontraktet med forwarden Viktor Lennartsson. Avtalet sträcker sig över kommande säsong.

– Det var ett lätt val faktiskt. Jag vill vara kvar och jag älskar Bofors, säger värmlänningen.

Viktor Lennartsson anslöt till BIK Karlskoga i slutet av oktober efter att ha gjort nio matcher i Tingsryd. Under resterande delen av säsongen noterades den fysiske forwarden för fem poäng på 41 matcher, och nu har han alltså kritat på ett nytt ettårsavtal med BIK.

– Det känns jättebra såklart, säger Viktor Lennartsson:

– Det var inget annat jag ville så väldigt bra att det blev påskrivet.

29-åringen som är fostrad i Färjestad BK konstaterar alltså att det var ett lätt val.

– Ja, det var det. Det var ett lätt val faktiskt. Jag vill vara kvar och jag älskar Bofors. Jag trivs kanonbra, så det var inget att fundera på.

Återförenas med Dennis Hall

Viktor Lennartsson återförenas nu dessutom med BIK:s nye huvudcoach Dennis Hall. Lennartsson hade Hall som tränare i Forshaga IF säsongen 2020-2021 och det var en säsong där Lennartsson fick ett genombrott med 46 poäng (28+18) på 40 grundseriematcher i hockeyettan vilket gjorde att han den efterföljande säsongen tog klivet upp till allsvenskan och till BIK.

– Jag vet hur Hall fungerar och arbetar. Jag har bara positiva minnen därifrån så det känns också kanonbra.

”Är jättenöjda”

BIK-sportchefen Torsten Yngevson om att Lennartsson kritat på för ytterligare en säsong:

– Det är vi glada för såklart. Vi är jättenöjda med den karaktär och roll han har tagit i BIK. Vi tror att vi med en nystart nu här kommer att kunna få ut ännu mer av Lennartsson, säger Yngveson och fortsätter:

– Framför allt säsongen som gick tog han en roll som en fysisk spelare och kanske har han fallit in i den rollen. Men jag vet att det finns mer hockey i honom och kan vi kombinera både och tror jag det kan bli riktigt bra.

Tidigare under onsdagen stod det klart att tre spelare lämnar BIK – Gustav Willman Borvik, Edwin Lindström och Markus Modigs.

Trio lämnar BIK Karlskoga

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagDennis HallEdwin LindströmFärjestad BK JuniorForshaga IF IshockeyGustav Willman BorvikHockeyallsvenskanHockeyettanIshockeyMarkus ModigsTingsrydTorsten YngvesonViktor Lennartsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.