Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk mellostjärna släpper biografi: "Från Gaygalan till oskyddat sex och rökheroin"

Publicerad:
Mathias Holmgren uppträder under den officiella invigningen av Stockholm Pride på Södra Teatern i Stockholm 2021.
Mathias Holmgren uppträder under den officiella invigningen av Stockholm Pride på Södra Teatern i Stockholm 2021. Foto: Erik Simander/TT

Mello- och dansbandsstjärnan Mathias Holmgren släpper en biografi som tar avstamp i uppväxtens Koppom och berättar om livet i den svenska musikbranschen och det omfattande missbruket.

Mathias Holmgren har varit en del av NWT:s mellopanel där han kommenterat samtliga bidrag i Melodifestivalen. Han har själv stor erfarenhet av musiktävlingen efter att ha medverkat vid två tillfällen – det första var som sångare i Barbados 2003 med låten "Bye Bye" och två år senare ställde han upp som soloartist med "Långt bortom tid och rum".

Karriären inleddes med Fame Factory och hittills har Mathias Holmgren släppt tre soloalbum och ett med Barbados.

I en tidigare intervju med NWT har Mathias Holmgren berättat om sitt missbruk.

"Livet pågick i ett väldigt högt brus. Det var hela tiden mycket fest. Både musik- och gayvärlden är en väldigt inbjudande, festorienterad miljö. Gratis sprit, mingel både om du jobbar eller är ledig", berättade han i intervjun 2020.

"Att överhuvudtaget stanna kvar i branschen blev en kamp. Till slut kände jag inombords att ’Jag fixar inte det här’."

Värmländska artisten om sitt missbruk: "Alkoholen blev en flykt"

Kommer i september

Nu har Mathias Holmgren tillsammans med författaren Andreas Slätt skrivit en bok som berättar om uppväxten, karriären och missbruket. Mathias Holmgren listar några av hållpunkterna i boken:

"Från 13000 skrikande fans på Göteborgskalaset till 55 betalande i Åmotfors Folkets Park.

Från Gaygalan till oskyddat sex och rökheroin i Hornstull.

Från Melodifestivalen till beroendeakuten."

Boken har fått titeln "Nåt som kan hända vem som helst" och släpps den 23 september.

Artikeltaggar

AlkoholÅmotforsAndreas SlättBarbadosBiograferDansbandFame FactoryFörfattareGöteborgKändisarKarriärKoppomLitteraturMathias HolmgrenMelodifestivalenMissbrukMusikNöje/KulturPopSångSexualitet, samtycke och relationerTV

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.