Hoppa till huvudinnehållet

Jem & fix inviger i Sunne – 200:e butiken i Skandinavien

Publicerad:
Jem & Fix Lerans bygghandel öppnar på torsdag i Sunne. Foto: Karina Johansson

Nu på torsdag är det dags för Jem & fix att öppna i Sunne. Det blir därmed lågpriskedjans 200:e butik att öppna i Skandinavien.

1988 slog den första Jem & fix-butiken upp portarna i danska Fredericia. Det nya lågpriskonceptet skulle komma att ta Danmark med storm, och bara 10 år senare fanns Jem & fix i 59 danska städer. Sedan dess har kedjan fortsatt expandera enormt. De första butikerna i Sverige öppnade 2005, och i 2018 var det Norges tur. Idag är de 200 butikerna fördelade på 63 butiker i Sverige, 126 i Danmark och 11 i Norge, skriver Jem & fix i ett pressmeddelande.

På torsdag öppnar man på Brårudsgatan 4 i Sunne, en ”öppningsfest med generösa erbjudanen”.

– Vi är på en fantastisk resa med Jem & fix. Kedjan har nu uppnått 200 butiker i Skandinavien och totalt 2600 anställda. Framöver kommer vi att växa oss mycket större och öppna ännu fler butiker runtom i Sverige, säger Fredrik Hennings, VD för Jem & fix Sverige.

Jem & fix är en lågprisbyggmarknadskedja inom bygg, hem och trädgård, som ingår i en familjeägd koncern tillsammans med Harald Nyborg och Daells Bolighus.

I höst öppnar en Jem & fix i Torsby.

Artikeltaggar

ButikerDaells BolighusDanmarkHandelJem & fixNorgeSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.