Hoppa till huvudinnehållet

Hockeyettan kan komma att göras om – här spelar Forshaga i nya förslaget

Publicerad:
Mariestad och Forshaga skulle fortsätta spela i samma grundserie enligt det nya förslaget om serieindelning i Hockeyettan.
Mariestad och Forshaga skulle fortsätta spela i samma grundserie enligt det nya förslaget om serieindelning i Hockeyettan. Foto: Simon Svensson-Parenti

En omgjord Hockeyetta med fem grundserier istället för fyra.

Det är ett förslag som kan komma att bli verklighet i höst.

Hockeyettan kan komma att göras om med en förändring som kan träda i kraft redan i höst.

– Största anledningen att vi gör detta är för att kunna begränsa resekostnaderna för många av klubbarna, vilket är den enda kostnad vi som liga kan påverka. Vi vill verkligen försöka hjälpa till här, säger Mats ”Horndal” Johansson, ligachef till Hockeyettans sajt.

Enligt förslaget skulle Forshaga IF spela i den västra grundserien mot följande lag: Mariestad, Skövde, Tranås, Dalen, Borås, Vimmerby och Nyköping.

Såhär säger Christer Larsson, ordförande i Forshaga, om förslaget.

– Jag har inga direkta synpunkter, jag sitter med i Hockeyettans styrelse och har uttryckt mina åsikter där. Jag är ingen superälskare till det här man lade ut idag. Men jag måste sätta mig in i mer i hur det påverkar oss som förening.

Varför är du inte en superälskare av förslaget?

– Det blir ett ingrepp igen i systemet, tidigare hade vi fyra serier före jul och sex efter. Nu bantar vi bort två serier genom att göra vårettor. Nu ska vi gå till fem serier före jul och fyra efter vilket är svårt, som jag upplever, för den som inte är insatt i det att förstå sig på. Jag som är insatt förstår precis hur det fungerar, men jag har svårt att beskriva för folk. ”Vad innebär det här?”

Det är två år sedan Hockeyettan gjordes om, och en av tankarna till varför man vill göra om upplägget nu igen är alltså för att lagen inte ska få så höga resekostnader.

Men blir det nya förslaget verklighet kommer Forshagas resekostnader att minska när man tittar på vilka som blir lagets motståndare. Snarare tvärtom.

– För oss blir två förändringar. Vi har längre resor i västra i det nya upplägget mot hur det var i gamla västra. Vi har längre till Vimmerby, Borås, Tranås än till Köping och Surahammar, till exempel. Så för oss blir det motsatt effekt, säger Christer Larsson.

Så spelas Hockeyettan enligt nya förslaget

Lagen möter varandra tre gånger i grundserierna, vilket innebär 21 matcher istället för 18 (som förra hösten).

De fyra bästa lagen i varje serie går till Allettan, lag 5–8 spelar i vårserierna.

Där blir det, som tidigare, alltså fyra fortsättningsserier och dubbelmöten.

Slutspelet i Hockeyettan våren 2024 kommer inte att förändras, enligt förslaget.

Källa: Hockeyettan.se

Artikeltaggar

ForshagaForshaga IF IshockeyHockeyettanIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.