Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: NHL-meriterad back på Färjestads radar

Publicerad:
Carl Dahlström, längst till vänster, i Torontos färger.
Carl Dahlström, längst till vänster, i Torontos färger. Foto: Frank Gunn

Färjestad är inte klara med sitt lagbygge till den kommande säsongen än.

En back till ska in. Enligt uppgifter till NWT är en spelare som varit i Nordamerika under de senaste säsongerna på Färjestads radar.

Backen som det handlar om är svensk och heter Carl Dahlström och är 28 år. Han har spelat i NHL för Chicago och Toronto men inledde den senaste säsongen i AHL för Toronto Marlies innan han tvingades till en axeloperation. Nu är han tillbaka i spel och gjorde comeback den 25 mars.

Nu går kontraktet med Toronto ut och uppgifter till NWT gör gällande att Färjestad vill se Dahlström i sitt lag.

– Det är många som är intresserade av hans tjänster. Både i Sverige och Nordamerika. Det finns ingen tidsplan när vi kan presentera Dahlström i ett nytt lag, säger hans agent Michael Johansson.

Tomas Mitell pratade under den senaste säsongen att han ville ha in vuxna män över 80 kilo i sin backuppsättning och landar Färjestad att värva Carl Dahlström så får han det med råge.

Dahlström är 195 centimeter och väger 104 kilo.

En som har spelat med Carl Dahlström i Nordamerika är Victor Ejdsell.

– Vi spelade ihop under en och en halv säsong. Carl är en härlig person och framför allt en bra spelare. Om han vill komma hem till Sverige och hamnar i Färjestad vore det bra för oss. Det finns mycket hockey i honom och han är jäkligt bra vid sidan om.

Har du haft kontakt med honom under senare tid?

– Ja, vi är ganska nära. Jag har frågat vad han tycker och tänker om allting om framtiden och det känns som att han inte riktigt vet. Men han skulle passa in bra här. Carl har en bra förstapassning och är en otroligt bra skridskoåkare. Ingen skulle bli gladare än jag om han hamnade i Färjestad, säger Ejdsell.

Artikeltaggar

Carl DahlströmFärjestad BK HerrIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.