Hoppa till huvudinnehållet

Alicia Olsson imponerade på Österlen – nära totalsegern

Publicerad:
Alicia Olsson från Karlstad GK imponerade i den första tävlingen på Svenska juniortouren. Foto: Privat

Det blev en kanonstart på säsongen för Alicia Olsson från Karlstad GK.

I den första deltävlingen på Svenska juniortouren slutade hon på delad tvåa, endast två slag från segern.

– Kul att vinterträningen som man har gjort ger så bra resultat, säger hon.

Grand opening på juniortouren var på Österlens GK och Alicia Olsson, som fyller 20 år i juli, spelade bra alla tre dagarna.

Med 69, 69 och 71 slag på de tre varven delade hon andraplatsen med Filippa Sundquist, Kungsbacka, och var två slag efter vinnande Moa Stridh från Lidköping.

– Jag spelade väldigt stabilt överlag. Det var puttningen som svek mig lite under det sista varvet men annars var det bra från tee till green. Kul att vinterträningen som man har gjort ger så bra resultat redan tidigt på säsongen.

Fick inte till läsningen

Hon var två slag från segern och med lite mer flyt på greenerna under den sista dagens spel kunde det till och med ha blivit seger i tävlingen.

– Jag hade många greenträffar den sista dagen, jag tror att det var 16 av 18 möjliga. Det var puttningen från inom fem meter som svek mig lite. Jag hade en bra längdkänsla men jag fick inte till läsningen riktigt. Det var tajt i toppen så hade någon eller några puttar droppat i hade jag varit med och krigat om segern.

Att få den här starten på säsongen var viktigt.

– Det betyder jättemycket att få så bra svar. Jag åker över till USA för college i augusti och därför är det extra skönt att känna att spelet finns där.

Närmast väntar två veckors träning för Alicia innan det blir nästa tävling på den Svenska juniortouren.

– Det här var en bra start på säsongen. Det var ett bra startfält då alla de bästa var med. Man fick ett fint svar på formen.

Artikeltaggar

Alicia OlssonGolfKarlstad GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.