Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det för Karlstad och Kristinehamn i Swedish karate open

Publicerad:
Max Persson strax efter prisutdelningen i Kristianstad. Utöver Sverige deltog bland annat Norge, Danmark, Tyskland och Skottland i Swedish karate open.
Max Persson strax efter prisutdelningen i Kristianstad. Utöver Sverige deltog bland annat Norge, Danmark, Tyskland och Skottland i Swedish karate open. Foto: Privat

Max Persson från Kristinehamns karateförening kammade hem guldet i para-karate i Swedish karate open under söndagen.

– Inte helt klart att jag skulle vinna, säger 18-åringen.

Karatelöftet Max, 18, om att födas i fel kropp – och leva med sällsynt sjukdom

Max begav sig till Kristianstad där tävlingen hölls redan under lördagen för att vara väl förberedd. Max som tidigare vunnit SM-guld i sporten startade sin första internationella tävling tidigt under söndagsmorgonen.

Och den avslutades på absolut bästa sätt när 18-åringen hamnade högst upp på pallen och fick med sig ett guld hem till Värmland.

– Jag mötte en veteran som inte hade tävlat på åtta år, jag hade aldrig sett honom innan så jag visste inte hur bra han var men det var motstånd.

Max hade inte förväntat sig att han skulle ta sig hela vägen och få åka hem som etta.

– Jag har ett SM-guld sedan tidigare och såg en del, men kunde ändå inte säga att jag skulle vinna. Jag försökte titta på andra och se hur de gick för alla men det var inget som var klart.

Slår dagens (söndagens) vinst SM-guldet?

– Favoriten är ändå SM-guldet, jag tror det var för att det var det första. Ja, den sitter lite mer, konstaterar karatelöftet.

Max har inga inbokade tävlingar framöver men berättar att det smids planer och en eventuell tävling i sommar är inte omöjligt.

Strålande prestationer av NWT-prisade ungdomar: ”Det kom tårar”

Fler framgångar

Karlstad karateförening befanns sig också i Kristianstad för att delta i Swedish karate open. Och de blev framgångar även för dem.

Nicola Durdevic segrade på ett övertygande sätt i fighting för pojkar 14-15 år, han gick två matcher och vann båda.

Nicola Durdevic fick ställa sig högst upp på pallen under söndagen.
Nicola Durdevic fick ställa sig högst upp på pallen under söndagen. Foto: Privat

Sista medaljen tilldelades Charisma Brolin som blev tvåa i kata för flickor elva år. I hennes klass tävlade elva stycken från Sverige, Norge, Danmark och Skottland.

Artikeltaggar

KampsportKarlstad KarateföreningKristinehamns karateförening

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.