Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Färjestad värvar in center – om Modo inte går upp i SHL

Publicerad:
Modos Josh Dickinson är enligt uppgifter klar för Färjestad.
Modos Josh Dickinson är enligt uppgifter klar för Färjestad. Foto: JONAS FORSBERG

Färjestad ska ha gjort klart med ett nyförvärv.

Enligt Expressen är klubben överens med Modocentern Josh Dickinson – som ansluter om Modo inte går upp i SHL.

Färjestad har letat efter en ny center till nästa säsong. Och enligt Expressen har man nu hittat sin man.

Josh Dickinson gjorde 26 poäng (12+14) på 25 matcher i Hockeyallsvenskan under grundserien innan han skadade sig. Kanadensaren gjorde comeback under slutspelet har där pangat in tre mål på sju matcher.

Modo leder just nu finalserien mot Djurgården med 2-1 i matcher. Men om stockholmarna skulle vända på matchserien och ta sig tillbaka till SHL så kommer alltså 25-årige Dickinson spela i grönvitt i höst.

– Vi vet om att spelare i vårt lag har gjort klart med SHL-klubbar om vi inte går upp. Det har de varit schyssta och informerat oss om, så det finns inga hard feelings från vår sida. Tvärtom, vi har en grupp som brinner stenhårt för att försöka ta Modo till SHL, och det är det enda som finns i deras huvuden just nu, säger Modos sportchef Henrik Gradin till Expressen.

Om Modo däremot besegrar Djurgården så kan FBK ändå få in ett nyförvärv. Enligt Sportbladet är målvakten Carl Lindbom nära en övergång – om inte Djurgården går upp i SHL.

Artikeltaggar

Carl LindbomExpressenFärjestad BK HerrHockeyallsvenskanIshockeyModoNyförvärvSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.