Hoppa till huvudinnehållet

Erlandergården får en ny föreståndare: ”Roligt att förmedla folkhemseran”

Publicerad:
Markus Helmersson från Filipstad är Erlandergårdens nya föreståndare. Foto: Emely Wallo

Erlandergården i Ransäter får en ny föreståndare: en kulturvetare och fil kand med rötterna i Filipstad.

– Det ska bli väldigt roligt att förmedla historien om Tage Erlander, folkhemseran och alla de förändringar som ledde till det Sverige vi har idag. Jag ser inte minst fram emot att nya generationer får ta del av denna berättelse, säger Markus Helmersson i ett pressmeddelande från stiftelsen Erlandergården.

Markus Helmersson är 37 år, fil kand och kulturvetare med särskild inriktning på dokumentärfilm och foto. Under 2021-2022 har bland annat varit anlitad av Region Värmland för att ta fram skolprogrammen till Värmlands bokfestival. Han har eget företag och jobbar idag huvudsakligen som fotograf.

I maj börjar Markus Helmersson nya jobbet på Erlandergården, som öppnar för säsongen den 28 maj.

Programkvällar

Samtidigt som den nya föreståndaren presenterades, avslöjades också ämnena för sommarens programkvällar på minnesgården. Det kommer att vankas Dan Andersson, Nils Ferlin, Ryssland, värmländsk fotboll och kvinnor i politiken.

Första programkvällen hålls den 6 juli med vissångaren Anders Stävarby och ett program om Dan Andersson, Gunnar Turesson och Gunde Johansson.

Artikeltaggar

Anders StävarbyBerättelserDokumentärfilmErlandergårdenHistoriaNöje/KulturRansäterStiftelserTage ErlanderVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.