Hoppa till huvudinnehållet

Collingbröderna kör vidare i Nilsby: ”Vi kommer överraska många”

Publicerad:
Tom Colling kan nu även jubla över ett nytt ettårskontrakt med Nilsby IK som han nyss hjälpte upp i allsvenskan.
Tom Colling kan nu även jubla över ett nytt ettårskontrakt med Nilsby IK som han nyss hjälpte upp i allsvenskan. Foto: Lisa Olaison

Adam och Tom Colling har kritat på nya ettårskontrakt med Nilsby, det meddelar klubben i dag.

I allsvenskan efter 1 000 arbetstimmar: ”Ibland undrar man hur man ska orka?”Nilsby klart för allsvenskan – inför rekordpublik och efter jättedrama: ”Blackout”

Tidigare i april säkrade Nilsby IK allsvenskt avancemang för första gången någonsin och klubben är med andra ord igång med lagbygget till nästa säsong. Nu är ytterligare två mycket viktiga pusselbitar på plats. Tom och Adam Colling stannar i Nilsby och har skrivit på för säsongen 2023-2024.

– Det var en självklarhet att förlänga kontraktet. Jag är stolt och tacksam över att få fortsätta tillhöra den här föreningen även i fortsättningen, säger Adam Colling till Nilsbys Facebook och fortsätter:

– Jag ser positivt på kommande säsong, det ska bli häftigt med allsvenskan. Men det kommer krävas ett stenhårt jobb och en ödmjukhet inför uppgiften. Jag vet att vi kommer överraska många. Jag tror stenhårt på oss. Nu kör vi!

Även Adam Colling stannar i Nilsby och har kritat på för säsongen 2023-2024.
Även Adam Colling stannar i Nilsby och har kritat på för säsongen 2023-2024. Foto: Lisa Olaison

Tom Colling berättar hur det känns att förlänga med Nilsby:

– Efter en säsong som slutade på bästa sätt med avancemang till allsvenskan så ska det bli fantastiskt kul att spela i Nilsby även nästa år.

”Förstakedjan är komplett”

Nilsby med sportchef Johan Karlsson får alltså behålla förra säsongens förstakedja eftersom Tom Johansson sedan tidigare också förlängt sitt avtal över nästa säsong.

– Förstakedjan är komplett. Helt fantastiskt att alla tre väljer att hänga med på denna resa. Nu är det bara att jobba vidare med fler spännande förlängningar och diskussioner pågår med några nya ansikten, säger Johan Karlsson till Nilsbys Facebook.

Tom Colling producerade förra säsongen 82 poäng (43 mål och 39 assist) på 25 matcher (division 1 + playoff) och för Adam blev det 99 pinnar (60+39) på 24 bataljer (division 1 + playoff).

Nilsbys udda kontraktsläge: ”Noll påskrifter på papper men en bra känsla”Kaptenen: ”Att få gå upp med moderföreningen – det betyder ju allt såklart”

Artikeltaggar

Adam CollingAllsvenskan södraInnebandyJohan KarlssonNilsby IKTom CollingTom Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.