Hoppa till huvudinnehållet

Tore fick julkort från släkten – 25 år för sent

Publicerad:
Tore Hedenberg fick ett julkort från 1997, skickat av hans två farbröder. Men det skulle dröja 25 år innan kortet kom fram.
Tore Hedenberg fick ett julkort från 1997, skickat av hans två farbröder. Men det skulle dröja 25 år innan kortet kom fram. Foto: Tore Hedenberg

När busschauffören Tore Hedenberg i Lekvattnet gick ut och vittjade brevlådan i början av veckan så fann han ett julkort, adresserat till hans far. Det märkliga är att kortet skickades för 25 år sedan.

– Ingen av de som skickade kortet är i livet längre, säger Tore.

”God jul och gott nytt år” står det på vykortet, som skickades av Tores två farbröder Kalle och Alf och Kalles fru, som bodde i Kinna, Marks kommun. Kortet skickades julen 1997 till Tores far och hans sambo, men först den här veckan levererades det, till Tore.

– Jag blev lite förvånad och fundersam och tänkte ”vad är det här”? Sen såg jag frimärket från 1997, säger Tore Hedenberg.

Själv bor han i Lekvattnet, medan hans far och hans sambo bodde i Sörmark, Torsby kommun. Trots det lyckades julkortet finna sin väg till Tore.

– Jag frågade min kusin också som kunde se att det var samma handstil som min farbror hade, och jag jämförde med stilen i ett gammalt brev.

Att julkortet fastnat någonstans på vägen går ganska snabbt att slå fast.

– Att det fastnat är helt klart. Det enda jag kan tänka mig är att det försvunnit redan i Kinna, för det har ingen stämpel. Kanske bakom nån hylla eller låda där det legat kvar.

Likväl är han fascinerad över att det till slut kom fram.

– Jag är inte sur på posten. Jag är tacksam för att de lade ner jobb på att hitta mig och såg till att julkortet hamnade i min brevlåda, utan att vare sig mitt namn eller adress stod på kortet.

Även om det var förvånande så känns det bra för Tore att julkortet kom fram.

– Jag har fått ett julkort från tre personer som inte finns längre. Det känns lite sentimentalt och nostalgiskt.

Foto: Tore Hedenberg

Artikeltaggar

FamiljJulKinnaLekvattnetSläktTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.