Hoppa till huvudinnehållet

Populära utestället tvingas stänga: ”Ohållbart – enormt tråkigt”

Publicerad:
Jan Danielsson tvingas slå igen sin bar och restaurang Sunset cinema.
Jan Danielsson tvingas slå igen sin bar och restaurang Sunset cinema. Foto: Peter Bäcker

Det populära sommarutestället Sunset cinema i Karlstad öppnar inte i år. NWT har tidigare rapporterat om problemen för utestället med att få serveringstillstånd.

Det är inte hållbart att driva vidare utan den här sagan slutar här och nu.”, skriver Sunset cinema på Facebook.

De senaste två somrarna har ägaren Jan Danielsson välkomnat gäster till Sunset cinema vid Tullholmsviken i Karlstad. Men någon tredje sommar blir det inte.

Detta meddelar baren och restaurangen på sin Facebooksida.

– Det har varit fantastiskt att få driva detta, och jag vill tacka alla gäster. Men tyvärr har jag fått lägga mer krut på olika tillstånd än på gästerna. Det är enormt tråkigt att behöva stänga, jag hade sett fram emot en sommar till, säger Jan Danielsson till NWT.

Beskedet kommer efter flera vändor med Karlstads kommun om serveringstillstånd. NWT rapporterade om att Sunset cinema inte hade fått godkänt serveringstillstånd i slutet av mars.

– Ingen vin- eller ölservering innebär att det inte är någon idé alls för mig att öppna i sommar. Jag kommer inte kunna dra runt det på bara glass och pizza, sa Jan Danielsson till tidningen då.

Så sent som i måndags ändrades riktlinjerna kring serveringstillstånden, men trots det väljer Sunset cinema alltså att inte öppna i år.

– Det är inte bara alkoholtillståndet som är ett problem. Det är andra tillstånd också, vilket är enormt tråkigt, säger Jan Danielsson.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunMat och dryckRestaurangerServeringstillståndTullholmsviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.