Hoppa till huvudinnehållet

Njut av solen – snart kommer snön igen: ”Kan bli minusgrader”

Publicerad:
Snart kommer snön tillbaka. Foto: Janerik Henriksson/TT

Passa på och njut av det varma och soliga vädret i helgen, för snart blir vädret sämre. Enligt SMHI blir det kallare redan på söndag, och till veckan ser det ut att komma snö i Värmland.

– Det är ett lågtryck som rör sig in över landet, säger Max Schildt, meteorolog på SMHI.

Men först väntar soligt och varmt väder under både fredag och lördag i hela länet.

– I Östmark-Åsarna var det säsongshögsta i går med 19,8 grader varmt. Men det varma vädret försvagas och på söndag drar ett lågtryck in. I samband med detta blir det ostadigare och kallare väder, säger Max Schildt.

– Från söndag morgon väntas regn, med en dagstemperatur på mellan en och fem grader. Det blir en markant skillnad mot vädret vi har haft under veckan. Sen under natten till måndag väntas snö i norra Värmland. Då kan det bli någon minusgrad också.

I mitten av nästa vecka kan det bli mindre snöfall även i de södra delarna av länet. Dagstemperaturen ser då ut att hamna på mellan tre och sju grader.

Artikeltaggar

Max SchildtRegnSMHISnöSolVäderVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.