Hoppa till huvudinnehållet

Låt nedräkningen starta!

Publicerad:
Nedräkningen till Elitloppet är igång. Travkrönikören och tipparen Oliver Johansson har redan span på vårens stora händelse.
Nedräkningen till Elitloppet är igång. Travkrönikören och tipparen Oliver Johansson har redan span på vårens stora händelse. Foto: AXEL BOBERG

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Deltävlingarna till Paralympiatravet på Åby om två veckor fortsätter att ånga på. Under lördagens tävlingar tog den sexåriga hingsten Hades De Vandel en plats igenom att göra slarvsylta av motståndarna över Axevallas långa upplopp.

Om han skulle göra bort sig i ett eventuellt Elitlopp? Oklart.

Men jag tycker åtminstone att det är dags att trumma igång snacket om möjliga elitloppshästar, på allvar.

San Moteur var den första hästen som blev inbjuden till det svenska storloppet och såklart för vår del, ett riktigt hemmahopp.

Fjolårets segrare Etonnant återvänder till Solvalla med målet om att försvara titeln men nu kommer motståndet vara snäppet vassare än ifjol. Han har visat form under våren och han dyker förmodligen upp långt framme igen, även i år.

Alessandro Gocciadoro presenterade sig under långfredagen på Färjestadtravet med två ruggiga prestationer. Men i maj ska han ut med nioåriga Vivid Wise As som gör sitt fjärde försök med att vinna Elitloppet.

Från Frankrike skickar man upp Horsy Dream som var Prix d’Amérique-favorit i januari och det är nog den hästen jag är mest förväntansfull på att se. Jag tror han kan springa hur snabbt som helst på Solvallas oval.

Önas Prince är ett annat svenskt namn som har fått en rosa biljett efter att ha startat säsongen på bästa möjliga sätt. 1,09,6 på Halmstadstravet för två veckor sedan. Pust. Enligt mig är han en given deltagare och han kommer inte vara blyg i maj, den gode prinsen.

Till helgen får vi nog inte se någon Elitloppshäst och tyvärr är San Moteur struken, eftersom han stod med feber tidigare under veckan.

Trots det så tycker jag verkligen att Elitloppspulsen ska öka.

För mig är det fruktansvärt roligt att spekulera, tycka till samt lista ut vilka hästar som kommer stå bakom startbilen den sista helgen i maj.

Om ingen annan hetsar igång snacket, så kommer jag garanterat göra det.

Det är ju som sagt bara en månad kvar.

V75-tips

V75-spelet ska avgöras på Jägersro och omgången blev betydligt roligare från en spelares perspektiv när storfavoriten ströks i den näst sista avdelningen.

Drygt 7000 kronor på sex rätt förra veckan och nu är det dags att dundra in en riktigt storvinst.

Här är mina ideér:

V75-1

6 Boli You S.M vann ett liknande lopp näst senast mot billigare motstånd och i finalerna senast övertygade han rejält. Streckas.

7 Corazon De.B skulle kunna nå ledningen här och på Jägersro är det en riktig fördel. Trivs på distansen och med tanke på förutsättningarna, kan man inte lira utan honom.

11 Hobart är ett långskott men han har fått ett lopp i kroppen efter vintervila. Kan spurta snabbt till slut och till procenten känns han given.

V75-2

2 Beachbomber fick ett bra läge och han vet hur man vinner travlopp. 10 segrar på 20 starter är imponerande. Dumt att dissa honom.

4 Leroy Boko hade nog vunnit senast om inte galoppen kom 300 meter från mål. Revanchsugen nu och blir att räkna med.

10 Staro Peanut ska tävla barfota runt om. Intressanta ändringar tycker jag och han dyker upp långt fram om det blir tempo på tillställningen.

V75-3

2 Steady Roger blev fast med sparade krafter senast och ska räknas på nytt.

6 Devs Donator tar kliv hela tiden och och till denna starten ryker skorna. Utmanare till min förstahäst.

8 Windmill Jam är en toppstammad fyraåring som jag tror är helt överlägsen det här gänget. Om procenten håller sig nere, spikar jag rakt ut. Läcker häst att titta på.

V75-4

1 Ess Mahatma surrades det om senast men inledningen blev jobbig och den dagen glömmer vi. Bra spår nu och en rolig skräll att ta med.

4 Cassandra Ferm blev fast med sparat i den senaste starten och på startvolten kan hon bli svårt att nå.

11 Athena Face var klen i den senast och trivs nog bättre med att tävla bakifrån. Med rätt resa här blir hon farlig.

V75-5

4 Global Creation kastade in handduken senast men han laddas förmodligen igen och ifrån ledningen kan det räcka långt.

6 Nova Mahiron är väldigt kvick i benen och är nu nedstruken ett spår. Min förstahäst och given på systemet.

8 Devs Daffodil har ett iskallt läge men har fart och kunnande för att slå till. Streckas.

V75-6

5 Very Kronos blir allas spik på lördag eftersom San Moteur hade feber. Jag är skeptisk till hästen och tror han har sina bästa dagar bakom sig. Garderas.

7 Toto Barosso har varit och tävlat i Frankrike en period nu. Jag säger inte att han vinner men den nuvarande procent är ett skämt. Givet streck.

11 Rackham är inte rädd för någon och trots sitt usla läge måste han streckas till helgen. Vinner från dödens om han hamnar där, tror jag.

V75-7

1 Charliebrown Effe hade ett bra fjolår och man kommer garanterat vinna på V75 även denna säsongen. Minusläge dock.

5 Kentucky River avslutade snabbt i årsdebuten och med loppet i kroppen kommer han vara ännu bättre nu. Spikförslag i avslutningen.

6 Karat River har bockat av årsdebuten och allt såg bra ut med honom. Utmanar om favoriten gör bort sig.

Olivers spaning

Spikförslaget: 5 Kentucky River rundar av lördagens omgång.

Skrällarna: 11 Hobart och 7 Toto Barosso.

Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar i länken här.

Artikeltaggar

ElitloppetJägersroSan MoteurTravV75