Hoppa till huvudinnehållet

Hopptornets framtid trampar vatten på Sundstabadet: ”Händer ingenting”

Publicerad:
Foto: Anders Hanson

Hopptornen på Sundstabadet och Vålbergs simhall blev utdömda.

Sen dess har frågan om vad som ska hända med hopptornen trampat vatten.

– Det händer ingenting just nu, säger Kristin Idskog, kultur- och fritidsdirektör på Karlstad kommun.

Det är snart två år sen hopptornen dömdes ut.

Efter en besiktning visade sig hopptornen på Sundstabadet i Karlstad och i Vålbergs simhall inte uppfylla den reviderade EU-standarden.

Sen dess har hopptornen varit avstängda för allmänheten.

Hopptornen i Karlstad och Vålberg inte säkra: ”De har många brister”

Ännu finns det inget besked om framtiden för hopptornen på Sundstabadet i Karlstad och i Vålbergs simhall.

– Det händer ingenting just nu. Frågan ligger på politikens bord, säger Kristin Idskog, kultur- och fritidsdirektör på Karlstad kommun.

Hon fortsätter:

– Det som konstaterades för länge sen var att det krävdes en ombyggnation och det har inte politiken tagit beslut om än.

”Frågan är inte beslutad”

Robert Halvarsson (MP) är ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Han säger att politiken måste ta ställning till var det ska finnas kapacitet för simhopp.

– Den frågan är inte beslutad än utan det ingår i ett större paket för hur vi vill stärka möjligheten för barn och vuxna att hoppa på våra badhus i Karlstads kommun.

Han fortsätter:

– Men den frågan är som sagt inte beslutad nu utan vi får återkomma till den i kommande budgetprocesser.

”Hanteras de närmaste åren”

Robert Halvarsson (MP) säger att deras politiska vision är att skapa ett nytt badhus i Vålberg.

– Då är frågan hur stort ska det bli? Var ska det vara?

Frågan är också hur de ska stärka upp möjligheten till simhopp på Sundstabadet.

– De frågorna måste politiskt hanteras de närmaste åren för att leda fram till en konkret satsning som vi vill se. I slutet ska det finnas möjlighet att hoppa i Karlstads kommun.

Robert Halvarsson (MP) är ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Han säger att politiken måste ta ställning till var det ska finnas kapacitet för simhopp.
Robert Halvarsson (MP) är ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Han säger att politiken måste ta ställning till var det ska finnas kapacitet för simhopp.

När tas ett beslut?

– Frågan är inte föremål för den närmaste månaden om jag uttrycker mig så.

Vad betyder det?

– Hopptornet på Sundstabadet går inte att bygga om i befintlig bassäng. Så då får man antingen bygga en ny hoppbassäng och det är ett stort projekt som kräver en ny detaljplan. Samtidigt kollar vi genom simmöjligheterna i hela kommunen. Framförallt i Vålberg och Sundsta, men när det kan ske har vi inte landat i än.

Det är två år sen hopptornen stängdes. Vad är det som tar sån tid?

– Delvis var det frågan som handlade om man kunde ersätta hopptornet, men det kunde man inte göra. Så frågan är ett bredare begrepp för den innefattar både Vålberg och Sundstabadet.

Fortsatta problem för Värmlands badhus – flera blir försenade: ”Kostar även mer”Fortsatt kritik mot stängda hopptorn: ”Det är i rutschbanorna det händer”Utspelet om utdömda hopptornen: ”Kommunen verkar ha förts bakom ljuset”

Artikeltaggar

BadanläggningarBeslutEUKarlstadKristin IdskogKulturMiljöpartietNöje/KulturRobert HalvarssonSamhälleSimhoppSundstabadetVålberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.