Hoppa till huvudinnehållet

Höjd taxa för båtplatser - och dyrare för den som vill hyra ut

Publicerad:
 För övrigt tillkommer en ny härlig "administrativ avgift" på 500 kronor för den som väljer att släppa sin plats en säsong till en lycklig andrahands-hyresgäst, skriver insändarskribenten.
För övrigt tillkommer en ny härlig "administrativ avgift" på 500 kronor för den som väljer att släppa sin plats en säsong till en lycklig andrahands-hyresgäst, skriver insändarskribenten. Foto: Emma Lindell

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I dagarna mottog jag beskedet om höjd taxa vid de kommunala båtplatserna. För övrigt tillkommer en ny härlig "administrativ avgift" på 500 kronor för den som av olika anledningar, kanske ekonomiska i dessa tider, väljer att släppa sin plats en säsong till en lycklig andrahands-hyresgäst.

Det vill säga, Karlstads kommun drar in den ordinarie hyran för platsen plus de 500 kronorna av kontraktsägaren som avstår sin plats.

Det står enligt uppgift åtskilliga hundra i den kommunala kön och betalar således både inträdesavgift samt årlig avgift per hamn? Vari ligger kostnaden för kommunen att tillhandahålla ett register innehållande dessa som köar? Detsamma gäller den kommunala tomtkön som enligt uppgift likaså ringlar sig lång av namn.

Kommuner ska väl tillämpa självkostnadsprincipen?

Man kan tro att de enda som möjligen kräver en "administrativ kostnad" torde vara de enstaka som ligger högt upp i kön och således aktualiserar någon form av handläggning? Det skulle det vara av intresse för många att få redovisat vari kostnaden för dessa köer ligger för kommunen och hur avgiften för densamma hanteras mot den eventuella kostnaden för ett statiskt namn i en lista.

Avgiftning

Artikeltaggar

BåtarInsändareKarlstads kommun