Hoppa till huvudinnehållet

Elever avstängda från skola efter att ha slagit skolkamrat

Publicerad:
Elever stängdes av efter att ha boxat en skolkamrat i magen. Genrebild.
Elever stängdes av efter att ha boxat en skolkamrat i magen. Genrebild. Foto: JESSICA GOW / TT

Elever blev avstängda från sin skola i Karlskoga kommun efter en händelse i mars förra året. De ska ha boxat en skolelev i magen och använt glåpord.

De avstängda eleverna ska ha jagat en klasskamrat, dragit hen i tröjan och sedan börjat boxa hen i magen. När de blivit ombedda att sluta och varit på väg ifrån platsen för det inträffade ska en av eleverna ha hotat med att slå.

Otrygghet

Flertalet elever har uppgett att de att de känner sig otrygga på vissa platser i skolan då de blivit verbalt påhoppade av eleverna som stängdes av. Efter att eleverna stängdes av ska vissa elever ha uttryckt att de kände sig lättade.

Skolan stängde omedelbart av eleverna som skickades hem dagen då det inträffade och dagen efter. Deras vårdnadshavare kontaktades och skolan slog fast att incidenten var en kränkning mot den utsatta eleven.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKarlskoga kommunKränkningarSkola och utbildningSkolor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.