Hoppa till huvudinnehållet

Succéstart på säsongen för värmländsk juniorgolf

Publicerad:
Det värmländska laget efter vinsten på Mölle GK. Foto: Privat

Säsongen började på bästa sätt för värmländsk juniorgolf.

Under helgen vann Team Värmland finalen i Sweden Mixed Junior Cup mot Skåne och Småland.

Finalen av Sweden Mixed Junior Cup spelades på Mölle GK i Skåne och tävlingsformen var sex matcher lagscramble, sex matcher bästboll och sedan tolv avslutande singelmatcher.

Det fanns 24 poäng att spela om och trots att båda motståndarlagen har haft möjlighet till utomhusträning under stora delar av vintern var det Värmland som var bäst på den kuperade banan.

Totalt skrapade Värmland ihop tio poäng, vilket var 2,5 poäng fler än Skåne och ytterligare en bättre än Småland.

Det värmländska laget bestod av fyra tjejer och fyra killar.

De fyra tjejerna var Wildah Jarestam, Karlstad GK, Hanna Svensson, Karlstad GK, Elise Kierkegaard Thudin, Karlstad GK och Jonna Nyman från Hammarö GK.

De fyra killarna var Samuel Andersson, Kristinehamn GK, Alvin Kaldal, Uddeholms GK, samt Oskar Höglund och Melker Daleskog från Bryngfjorden.

Ledare var Johan Bergström och Elizabeth Bergström.

Spel på hemmaplan för juniorerna blir det på Hammarö den 15 maj när det är en deltävling i Värmlandsserien, för spelare upp till 21 år. Från arrangörshåll hoppas man på 100 deltagare från de värmländska klubbarna.

Så är läget på banorna i Värmland

Artikeltaggar

Bryngfjordens GKGolfHammarö GKKarlstad GKKristinehamns GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.