Hoppa till huvudinnehållet

Skolchefen: ”Jobbat på bra på flera olika sätt”

Publicerad:
Johan Nilsson, skolchef Torsby kommun.
Johan Nilsson, skolchef Torsby kommun. Foto: Daniel Olausson

Frykenskolan i Torsby har fått kritik i sociala medier av oroliga vårdnadshavare som vittnar om mobbning, bråk och stök. Nästa vecka hålls ett möte tillsammans med vårdnadshavare.

I slutet av maj blir det dessutom ett möte där allmänheten är välkommen.

När det blev känt i media att föräldrar och vårdnadshavare är oroliga över bråk och stök på Frykenskolan i Torsby kallades skolchefen Johan Nilsson in som en resurs på skolan.

Det arbetet tycks nu bära frukt.

– Jag tycker vi har jobbat på bra på flera olika sätt. I samverkan med fritidsförvaltningen kommer vi nu att ha väldigt bra med rastaktiviteter. Dessutom har vi det interna arbete som vi gör själva, säger Johan Nilsson.

Han medger att det varit vissa bekymmer och en del stök.

Frida, 37, sa upp sig på stökig skola – rycker ut på villabränder och bussolyckorEfter stök och bråk på Frykenskolan – nu ska skolchefen rycka in i verksamhetenLärarens larm om stök och bråk på skola: ”Det finns inte resurser”

– Men jag kan uppleva att det i vissa fall blev lite väl förstorat över hur det var egentligen. Men som vi jobbat på den senaste tiden tycker jag ändå att det har varit väldigt bra på skolan de senaste veckorna. Det är klart att vi har fortsatta utmaningar. Vi vill ju ha trygghet och studiero för alla, tillägger Johan Nilsson.

Nu jobbar man steg för steg med rastaktiviteter, samverkan med föräldrar och att man ändrar om i sin egen organisation.

Skolchefen Johan Nilsson har den senaste tiden varit stationerad vissa tider på Frykenskolan, där han jobbat tillsammans med rektorerna.

– Vi tillsammans har jobbat med göra vissa förändringar. Vi har haft väldigt tät dialog med arbetslagsledare, skyddsombud och stormöten med all personal.

Förutom ett möte med vårdnadshavare nästa vecka väntar ett stormöte för allmänheten, liknande det som hölls i Torsby för en tid sedan när det gällde narkotika. Mötet kommer ske i slutet av maj. Var mötet hålls är ännu inte klart.

Artikeltaggar

FrykenskolanJohan NilssonMobbningNarkotikaOroligheterSamhälleSociala nätverkTorsbyTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.