Hoppa till huvudinnehållet

Löftet lämnar Färjestad – är presenterad av moderklubben: ”Har stor talang”

Publicerad:
Martin Johnsen, 19, blir inte kvar i Färjestad utan är klar för en återkomst i moderklubben Storhamar.
Martin Johnsen, 19, blir inte kvar i Färjestad utan är klar för en återkomst i moderklubben Storhamar. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Martin Johnsen har skrivit på ett ettårskontrakt med Storhamar, det meddelar klubben på sin hemsida.

FBK-löftet kan lämna: ”Det är aktuellt”

19-årige Martin Johnsen har de tre senaste säsongerna lirat i Färjestad BK varav den senaste blev skadefylld. Den talangfulle centern satt på utgående FBK-kontrakt och nu är han presenterad som ett nyförvärv hos Storhamar IL i den norska högstaligan. Storhamar är Martin Johnsens moderklubb och han har kritat på för ett år.

– Martin har stor talang och är redo att börja sin seniorkarriär. Vi är så klart väldigt glada att han vill göra det här. Vi ser verkligen fram emot att se en Johnsen i SIL-dräkt igen, säger Storhamars Sjur Rakstad-Larsen till föreningens webbplats.

Martin Johnsen noterades säsongen 2023 för 13 mål och 24 assist på 37 grundseriematcher med Färjestad J20 och han lirade även två CHL-matcher med Karlstadsklubbens A-lag. Säsongen 2022 gjorde Johnsen SHL-debut och sammanlagt elva matcher i den svenska högstaligan.

Artikeltaggar

CHLFärjestad BK HerrFärjestad BK JuniorIshockeyMartin JohnsenNyförvärvSHLStorhamar Ishockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.